Publicat: 29 Decembrie, 2017 - 13:54
Share

Peste 8.000 de poliţişti, cu aproape 4.000 de autospeciale şi peste 100 de câini de serviciu vor fi la datorie, în noaptea de Anul Nou, pentru prevenirea şi combaterea oricăror evenimente care ar putea afecta siguranţa cetăţenilor.

În perioada 30 decembrie 2017 - 2 ianuarie 2018, în toată ţara. peste 8.000 de poliţişti cu aproape 4.000 de autospeciale şi 100 de câini de serviciu vor fi la datorie, suplimentar faţă de dispozitivul curent de ordine şi siguranţă publică.

Poliţiştii vor acţiona pentru prevenirea şi combaterea oricăror evenimente care ar putea afecta liniştea cetăţenilor şi pentru a interveni atunci când sunt sesizaţi cu privire la comiterea unor fapte antisociale.

Din totalul poliţiştilor angrenaţi suplimentar, peste 5.100 sunt poliţişti de ordine publică, aproape 1.400 sunt de la rutieră, iar restul sunt de la celelalte structuri, respectiv poliţia transporturi, investigaţii criminale, investigarea criminalităţii economice, luptători de intervenţie rapidă şi poliţişti de la arme, explozivi şi substanţe periculoase.

Poliţiştii de la transporturi vor patrula zilnic în peste 200 de staţii şi triaje de cale ferată, în aproape 200 de trenuri, în 11 aerogări (internaţionale şi naţionale), precum şi în 14 porturi la Marea Neagră sau pe Dunăre.

Cu prilejul Revelionului, sunt preconizate a se desfăşura 150 de manifestări publice de amploare (concerte, spectacole de datini şi obiceiuri de iarnă), la nivel naţional, la care sunt aşteptate să participe peste 300.000 de persoane.

De asemenea, poliţiştii vor monitoriza traficul rutier, pe toate drumurile naţionale, judeţene şi autostrăzi, pentru fluidizarea circulaţiei şi prevenirea evenimentelor rutiere.

Recomandăm tuturor cetăţenilor să adopte o conduită corectă în această perioadă şi să respecte indicaţiile poliţiştilor aflaţi în trafic.

 

Tag-uri Nume: