Publicat: 15 Noiembrie, 2012 - 18:15

O echipă comună formată din poliţişti de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi lucrători vamali a efectuat controlul fizic asupra unui container sosit din China în P.P.F. Constanţa Sud Agigea, referitor la punerea în circulaţie de produse contrafăcute.

În container au fost descoperite 912 seturi cu jucării, bunuri susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare aproximativă de 67.000 lei dacă ar fi fost originale.

În data de 13.11.2012, în jurul orei 15.00, la rampa existentă în cadrul P.P.F. Constanţa Sud Agigea a fost efectuat un control fizic amănunţit asupra unui container sosit din China pe adresa unei societăţi comerciale cu sediul în municipiul Bucureşti.

În urma controlului au fost descoperite 912 articole reprezentând jucării pentru copii, bunuri susceptibile de a aduce atingere unor drepturi de proprietate intelectuală.

Bunurile descoperite, evaluate la aproximativ 67.000 lei dacă ar fi fost originale, purtau însemnele unor mărci cunoscute şi au fost ridicate în vederea confiscării.

Poliţiştii de frontieră au întocmit lucrare penală pentru administratorii societăţii comerciale în cauză, doi cetăţeni români domiciliaţi în Bucureşti, pentru săvârşirea infracţiunii de „punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 90, alin.1 lit. b din Legea 84 /1998 republicată.