Publicat: 4 Iunie, 2013 - 11:16

Poliţiştii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmaţiei au desfăşurat, în ultimele 24 de ore, mai multe acţiuni pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, ocazie cu care au depistat cinci cetăţeni români care transportau ţigări de contrabandă şi au confiscat 9.620 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de peste 65.000 lei.
 
În noaptea de 02 spre 03 iunie a.c., poliţiştii de frontieră din cadrul STPF Satu Mare în cooperare cu inspectorii vamali din cadrul DJAOV Satu Mare au desfăşurat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu produse accizabile.
Astfel, la câteva minute după miezul nopţii, la intrarea în localitatea Botiz, echipa de control a oprit trei autoturisme în care se aflau patru persoane. Întrucât existau suspiciuni că acestea ar transporta ţigări de provenienţă ucraineană, maşinile şi persoanele în cauză au fost conduse la sediul STPF Satu Mare, pentru verificări.
La controlul efectuat asupra autoturismelor au fost descoperite în mai multe locaşuri special amenajate, în spatele banchetei, lângă rezervor, sub portbagaj, în bord şi în locul roţii de rezervă, cantitatea de 4.620 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de peste 20.000 lei.
Cei patru bărbaţi, cu vârste cuprinse între 37 şi 41 ani, domiciliaţi pe raza judeţului Satu Mare, au declarat că intenţionau să comercializeze ţigările pe piaţa neagră de desfacere.
Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării iar cele trei autoturisme au fost indisponibilizate la sediul STPF Satu Mare în vederea continuării cercetărilor.
Cele patru persoane, sunt cercetate pentru săvârşirea infracţiunilor de contrabandă, evaziune fiscală şi deţinerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării.
Cercetările continuă în acest caz, urmând a fi luate măsurile legale.

Ieri, 3 iunie a.c., în jurul orei 22.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Poienile de Sub Munte, judeţul Maramureş, au observat, într-o zonă muntoasă, mai multe persoane care au trecut ilegal frontiera de stat din Ucraina în România, transportând spre interior colete voluminoase.
Lucrătorii noştri au procedat la interceptarea şi somarea prin voce a persoanelor în cauză, moment în care acestea au abandonat coletele şi s-au dispersat în pădure, profitând de întuneric.
În urma acţiunii, a fost reţinută o persoană de sex feminin, în vârstă de 45 ani, domiciliată pe raza judeţului Maramureş, care se ascundea în vegetaţie.
La cercetarea terenului, au fost descoperite 10 colete ce conţineau cantitatea de 5.000 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 45.000 lei.
 
În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă în formă agravantă, evaziune fiscală şi trecere ilegală a frontierei de stat, iar întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării.