Publicat: 6 August, 2015 - 15:18

Poliţişti de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni –I.T.P.F. Iaşi,  împreună cu lucrători vamali, au descoperit 9.080 de ţigarete, pe care patru persoane intenţionau să le introducă ilegal în România, ascunse pe corp,  în bagajele personale, precum şi în diferite locuri special amenajate în bordul unui autoturism respectiv în toba de eşapament.  

 În data de 05 august a.c., în jurul orei 23.50, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni, judeţul Iaşi, pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei, pe sensul de intrare în ţară, conducând un autoturism marca Volkswagen Golf, cetăţeanul român Cristian P., în vârstă de 38 ani, domiciliat în municipiul Ploieşti.

 În data de 06 august a.c., în jurul orei 02.50, tot în P.T.F. Sculeni, s-a prezentat la controlul de frontieră, pentru a intra în ţară, conducând un autoturism marca Volkswagen Sharan, Tudor O., care  era însoţit de Liliana O., ambii cetăţeni din Republica Moldova, în vârstă de 42 ani, respectiv 43 ani. 

În acelaşi punct de trecere a frontierei, s-a mai prezentat pentru a intra în ţară, şi cetăţeanul din R. Moldova Dimitri O., în vârstă de 39 ani, conducând un autoturism marca Volkswagen Passat, înmatriculat în Lituania. 

În baza profilului de risc, echipa comună de control formată din poliţişti de frontieră şi inspectori vamali a efectuat controale amănunţite asupra celor trei mijloace de transport, ocazie cu care au descoperit în total, 9.080 ţigarete, diferite mărci, de provenienţă R. Moldova, ascunse după cum urmează: în bagajele lui Cristian P., în primul caz, pe corpul Lilianei O. şi într-un loc special amenajat în bordul autoturismului marca Volkswagen Sharan, în al doilea caz şi într-un loc special amenajat în toba de eşapament a autoturismului marca Volkswagen Passat din ultimul caz.
Conform prevederilor legale, a fost luată măsura sancţionării contravenţionale a celor patru persoane cu amenzi în valoare totală de 27.000 lei, reţinerea ţigaretelor în valoare totală de 2.223 lei şi a autoturismelor Volkswagen Sharan şi Volkswagen Passat, în valoare de 28.681 lei, deoarece aveau locuri special amenajate, în vederea confiscării.  

Purtător de cuvânt al I.T.P.F. Iasi: 
Comisar de poliţie LAZĂR DENIS
tel. 0756-053723; 0766-372610

    Urmăriţi de autorităţile germane, depistaţi de poliţişti de frontieră ieşeni

Poliţişti de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi au depistat şi reţinut un bărbat cu dublă cetăţenie, română şi R. Moldova şi o tânără, din R. Moldova, ambii urmăriţi internaţional, pe numele cărora erau emise mandate de arestare pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de migranţi respectiv contra ordinii şi siguranţei publice pe teritoriul Germaniei. 
    
* În data de 5 august, în jurul orei 19.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei de stat, pe sensul de intrare în ţară, Diana I., cu cetăţenie R. Moldova, în vârstă de 35 de ani. 
La controlul de frontieră lucrătorii noştri au constatat că pe numele femeii era emisă o alertă de punere în aplicare a unui mandat european de arestare emis de autorităţile din Germania, pentru săvârşirea unor infracţiuni contra ordinii şi siguranţei publice pe teritoriul Germaniei.
Persoana în cauză a fost predată unei echipe operative din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale a I.P.J. Vaslui, în vederea luării măsurilor ce se impun. 

* Câteva ore mai târziu, în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei de stat, pe sensul de ieşire în ţară, Ivan I., cu dublă cetăţenie, română şi R. Moldova, în vârstă de 41 ani, conducând un autoturism înmatriculat în R. Moldova. 
La controlul de frontieră lucrătorii noştri au constatat că pe numele bărbatului  era emisă o alertă de punere în aplicare a unui mandat european de arestare emis de autorităţile din Germania, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de migranţi pe teritoriul Germaniei.
Persoana în cauză a fost predată unei echipe operative din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale a I.P.J. Iaşi, în vederea luării măsurilor ce se impun.