Publicat: 29 Aprilie, 2015 - 13:06
Share

Acționând pe linia prevenirii și combaterii braconajului piscicol în zona de competență, polițiștii de frontieră tulceni au confiscat 894 metri de plasă tip monofilament și 190 kilograme de pește din diferite specii.

* În data de 27.04.2015, în jurul orei 14.00, polițiștii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Tulcea în cooperare cu lucrători ai Administrației Rezervației Biosferei Delta Dunării au depistat, în zona canalului Dunavăț, de pe raza localității Dunavățu de Jos, trei persoane cu vârste cuprinse între 30 de ani și 34 de ani, în timp ce transportau cu o ambarcațiune cu motor, cantitatea de 105 kilograme pește din specia crap, fără a deține documente justificative de proveniență.

* Un alt caz a fost înregistrat în data de 28.04.2015, în jurul orei 02.30, când polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Tulcea au depistat, în zona localității Baia, trei bărbați cu vârste cuprinse între 30 de ani și 43 de ani , în timp ce descărcau dintr-o ambarcațiune mai multe plase monofilament cu captură de pește.

În urma verificărilor au fost descoperite 13 plase monofilament în lungime de 894 metri și 85 kilograme de pește din specia caras.

În ambele cazuri, polițiștii de frontieră au ridicat în vederea confiscării cantitatea de 190 kilograme pește, care a fost predată spre valorificare unor societăți comerciale de profil, conform procedurilor legale, precum și ambarcațiunea și plasele monofilament , bunuri evaluate la aproximativ 1000 lei.

Cei șase bărbați, domiciliați pe raza județelor Tulcea, respectiv Constanța, sunt cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de 'deținere și transport a peștelui fără documente legale', ,, deținere și utilizare a uneltelor de plasă de tip monofilament' și ,, pescuitul prin orice metode al reproducătorilor, în perioada de prohibiție', fapte prevăzute și pedepsite de O.U.G. 23/2008, modificată și aprobată prin Legea 317/2009.

Purtător de cuvânt al S.T.P.F. Tulcea

Inspector principal de poliție

AGIGHIOLEANU NATALIA