Publicat: 19 Mai, 2015 - 14:58
Share

Universitatea din București va conferi joi, 21 mai 2015, distincția de Doctor Honoris Causa profesorului Peter Singer, în semn de apreciere a valorii operei sale filosofice și umaniste, a impactului și a semnificației sale pentru lumea contemporană.

Ceremonia va avea loc în sala 'Constantin Stoicescu' a Palatului Facultății de Drept (Bd. Mihail Kogălniceanu, nr. 36-46), la ora 10:00.

Peter Singer se numără printre cei mai renumiți filosofi contemporani și a fost inclus în topul Times Magazine al celor mai influenți 100 de oameni din întreaga lume.

Peter Singer s-a născut în Australia în 1946. A studiat dreptul, istoria și filosofia la Universitatea din Melbourne și a obținut un titlu de master la Universitatea din Oxford. A fost profesor la mai multe universități de prestigiu, iar din 1999 predă bioetică la Universitatea Princeton.

Articolul său 'Famine, Affluence and Morality', publicat în 1971, este unul dintre cele mai importante studii contemporane de filosofie morală, argumentând ipoteza curajoasă că datoria de a ajuta oamenii nevoiași aflați departe de noi este o datorie la fel de mare ca aceea de a ne ajuta aproapele. Acest articol a pus bazele pentru forța cerinței morale de a dona.

Peter Singer este considerat inițiatorul mișcării pentru drepturile animalelor prin cartea sa 'Animal Liberation' din 1975. Este unul dintre cei mai importanți specialiști în etica animală și, în același timp, un activist fervent care sprijină drepturile animalelor.

Prin acordarea titlului de Doctor Honoris Causa profesorului Peter Singer, Universitatea din București onorează performanțele profesionale ale unei personalități recunoscute la nivel mondial ca fiind un gânditor complet, ce stă drept exemplu pentru aplicarea gândirii filosofice cu scopul îmbunătățirii vieții oamenilor.