Publicat: 23 Februarie, 2018 - 12:43

Aproximativ 10.000 de persoane au semnat, de la anunţul ministrului Justiţiei de declanşare a procedurilor de revocare din funcţie a şefei DNA, o petiție online  pentru susţinerea procurorului şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) Laura Corduţa Kovesi.

"Domnule Iohannis, noi cetăţenii, vă cerem să nu cedaţi presiunilor PSD - ALDE şi să nu o revocaţi pe Codruţa Kövesi din funcţia de procuror şef al DNA. Vă solicităm ca în lupta împotriva justiţiei să fiţi de partea dreptăţii, nu a acelei părţi a clasei politice ameninţată de lupta anticorupţie”, scriu iniţiatorii petiţiei semnată deja de aproape 10.000 de persoane. Numărul acestora crește însă constant, de la minut la minut.

Procurorul şef al DNA Laura Codruţa Kovesi a transmis, vineri, că va urma procedura legală şi se va prezenta, oricând este nevoie, să răspundă, punct cu punct, tuturor afirmaţiilor prezentate de ministrul Justiţiei, Tudorel Toader.

Ministrul Justiţiei a anunţat joi seară declanşarea procedurilor de revocare din funcţia de procuror şef al DNA a Laurei Codruţa Kovesi, prezentând un raport de 36 de pagini cu 20 de puncte care prezintă 20 de "categorii de acte şi fapte" din perioada februarie 2017 - februarie 2018, pe care Toader i le impută şefei DNA.