Publicat: 25 Martie, 2018 - 22:15
Share
Ministrul Agriculturii a fost la Răcăşdia, unde s-a desfăşurat cea de-a 37-a ediţie a Târgului Mare de Primăvară

Ministrul Petre Daea a fost prezent duminică la Răcăşdia, unde s-a desfăşurat cea de-a 37-a ediţie a Târgului Mare de Primăvară.
El s-a declarat îngrijorat de situaţia plantaţiilor viticole din zona Iaşului, dar şi de pomicultura din Dobrogea, în urma ninsorilor și temperaturilor scăzute din ultimele zile, dar a adăugat că, totuşi, "din fericire, e mai mult bine decât rău"

"În Caraş-Severin nu sunt astfel de probleme, dar avem îngrijorări în partea de nord a ţării, în zona Iaşului, în plantaţiile viticole, dar şi în Dobrogea, pentru cele două specii, cais şi piersic, în mod deosebit la soiul Cardinal. Vom vedea ce va fi după ce trec aceste fenomene, aceste temperaturi scăzute. În laborator şi prin determinările la faţa locului vom constata gradul de afectare şi vom aprecia atunci. Din fericire, e mai mult bine decât rău, pentru că am văzut culturi foarte frumoase de câmp, precum grâul, orzul, rapiţa"

În Caraş-Severin culturile sunt într-un stadiu de vegetaţie foarte bun, sunt dezvoltate, uniforme şi cu densitate corespunzătoare. Acest lucru înseamnă că există o perspectivă bună pentru cerealele păioase semănate în toamnă şi pentru orz.

"În această primăvară, s-a întârziat cu ieşirea în câmp, din cauză că s-au decalat fenomenele meteorologice, ne-au împins în apropierea Paştelui. Va fi o perioadă de lucru deosebită în următoarele zile, pentru că fermierii trebuie să introducă sămânţa în câmp pentru culturile care se realizează în această primăvară", a declarat pentru AMOS News ministrul Agriculturii.

Localizare: 

Geolocation is 45, 21.616667000000007

Tag-uri Nume: 

Tag-uri Institutii: 

Tag-uri Geo: