Publicat: 1 Aprilie, 2017 - 09:37
Share
In weekend ministrul va vizita ferme și fermieri din Gorj, Dolj și Mehedinți

Ministrul Agriculturii, Petre Daea,a declarat ca Executivul european a inceput sa inteleaga pozitia Romaniei vizavi de legea „51% produse romanesti pe raftul supermaketurilor”, mentionand ca nu crede ca infringementul - o  procedura privind incalcarea de catre un stat membru a legislatiei comunitare- va fi finalizat.

Romania a intrat in prima etapa a unei proceduri de infringement din cauza legii 150/2016, Comisia Europeana acuzand tara noastra de incalcarea principiului liberei circulatii a marfurilor, prin favorizarea produselor autohtone in detrimentul celor provenite din import.  

„Cred ca infringementul nu va fi finalizat pentru ca suntem in procedura de pre-infringement. Stiti, sunt doua etape: prima etapa este sa comunici in doua luni de zile, a doua etapa este avizul motivat, dupa aceea se continua disputa in justificari. Sunt elemente incurajatoare legate de faptul ca Comisia Europeana a inceput sa inteleaga pozitia Romaniei, care este ferma: Facem tot ce trebuie ca fermierul roman sa aiba demnitatea lui, sa fie respectat, iar produsul romanesc sa fie acolo unde merita prin calitatea, prin valorea lui” a declarat Petre Daea in cadrul unei conferinte de presa ce a avut loc  la sediul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR).

 Așa cum obișnuiește de când a preluat mandatul, ministrul Agriculturii se afla și în acest weekend pe drumuri, făcând vizite-surpriză în mai multe zone din țară pentru a vedea care este stadiul implementării practice a unor măsuri din programul de guvernare. Sursele AMOS NEWS identifică printre destinațiile acestui sfârșit de săptămână ferme și fermieri din județele Gorj, Mehedinți și Dolj.

 

 

Tag-uri Nume: