Publicat: 9 Mai, 2018 - 14:42

Duminica 13 mai a.c, ministrul Agriculturii Petre Daea, este invitat de onoare la Târgul Expoziţional de Miei, Pielicele, Plante Tehnice şi Produse Tradiţionale organizat în cadrul Staţiunii de Cercetare Popăuţi. Cu acest prilej vor fi inspectate și amenajarile de irigat de la Ripiceni-Stânca și Manoleasa, pentru a căror repunere în funcțiune au fost alocate fonduri guvernamentale .

“Domnul ministru Petre Daea a prioritizat refacerea sistemului de irigații, înțelegând ca specialist în domeniu, importanța accesului fermierilor la rețeaua de apă, pentru obținerea unor producții stabile. După investițiile de la Manoleasa în valoare de peste 500.000 de lei, care au constat în refacerea echipamentelor statiei de pompare  și în decolmatarea canalelor de irigaţii betonate construite înainte de 1990, de curând au fost finalizate și procedurile de licitație pentru reparații în cadrul staţiei de pompare de bază la SPB Movileni, din amenajarea Irigaţii Movileni-Havârna, SPB Curteşti, din amenajarea Irigaţii Curteşti şi SPA Stânca, din amenajarea Ripiceni-Stânca aflate în administrarea ANIF Filiala Teritorială de IF Moldova Nord, UA Botoşani, valoarea totală a acestor investiții ridicându-se la suma de 890000 lei. În cadrul sistemului de irigații Ripiceni-Stânca se vor efectua lucrari de refacere a sistemului de irigații în valoare aproximativă de 748000 lei, sistem prin care în 2018 vor fi irigate 1040 ha din totalul 3005 atât cât deține OUAI Lehnești, constituit de fermieri in aceasta zona”a declarat parlamentarul Lucian Trufin, secretarul Comisiei de Agricultură din Senat.

Dovadă a atenției pe care ministrul o acordă proiectului de modernizare a stației de pompare a apei pentru irigații de la Horia-Liveni-Manoleasa, ale cărei pompe le-a inaugurat personal anul trecut și care permit irigarea a aproximativ 7.000 de hectare de teren agricol din zonă, ested faptul că va fi prezent pentru a treia oară la Manoleasa, unde va primi și distincția de Cetățean de Onoare al localității.

 

Localizare: 

Geolocation is 47.9463392, 27.14070330000004

Tag-uri Nume: 

Tag-uri Institutii: 

Tag-uri Geo: