Publicat: 6 Februarie, 2015 - 17:26
Share
Este a şasea echipa din campionatul intern care intră în insolvenţă

Petrolul a intrat în mod oficial în insolvenţă, după ce Tribunalul Prahova a admis cererea grupării din Liga 1. Termenul pentru continuarea procesului este data de 6 aprilie.

"Admite cererea debitoarei, dispune deschiderea procedurii generale a insolvenţei faţă de debitoare. Desemnează administrator judiciar provizoriu pe VIA INSOLV SPRL, care va îndeplini atribuţiile prevăzute de art. 58 din lege, cu un onorariu de 1.500 lei", se arată în soluţia Tribunalului Prahova publicată pe portalul instanţelor de judecată.

Conform hotărârii instanţei, adiministratorul judiciar trebuie să depună până la 25 martie raportul privind cauzele şi împrejurările care au dus la apariţia insolvenţei cu menţionarea persoanelor vinovate, precum şi asupra posibilităţii reale de reorganizare a activităţii debitorului ori a motivelor care nu permit reorganizarea. 

Termenul limită pentru depunerea cererilor de admitere a creanţelor este 1 aprilie, iar termenul limită pentru verificarea creanţelor, întocmirea, afişarea şi comunicarea tabelului preliminar al creanţelor este 20 aprilie. De asemenea, până la 15 mai trebuie soluţionate eventualele contestaţii şi definitivarea tabelului creanţelor.

Prima şedinţă a Adunării Creditorilor a fost stabilită pentru 25 aprilie.

Instanţa a pus în vedere administratorului judiciar să comunice tuturor instanţelor în a căror circumscripţie îşi are sediul debitorul, precum şi băncilor la care acesta are deschise conturi bancare, hotărârea de deschidere a procedurii de insolvenţă în vederea suspendării tuturor acţiunilor judiciare sau extrajudiciare pentru realizarea creanţelor împotriva debitorului sau a bunurilor acestuia.

Conform legislaţiei UEFA un club nu poate participa în cupele europene în perioada în care se află în insolvenţă. UEFA permite înscrierea cluburilor în competiţiile pe care le organizează după un an de la încheierea acestei proceduri.

Formaţia Petrolul Ploieşti ocupă în prezent poziţia a treia în clasament la finalul turului Ligii I, loc care i-ar fi permis să participe în ediţia 2015-2016 a Ligii Europa.