Publicat: 2 Octombrie, 2017 - 16:10
Share

Mesajul de binecuvântare al Preafericitului Părinte DANIEL, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, la începutul anului universitar 2017-2018:

Binecuvântare la început de an universitar

Întrucât înțelepciunea populară ne învață că 'Totdeauna lucrul tău să-l începi cu Dumnezeu', la începutul anului nou universitar 2017-2018 ne rugăm lui Dumnezeu să binecuvinteze pe toți studenții, profesorii și ostenitorii Universităților din România!

Totodată, felicităm pe toți tinerii români care au obținut rezultate bune la studii în anii precedenți atât în țară, cât și peste hotarele ei.

Fiecare an universitar nou este o nouă speranță pentru tinerii dornici să studieze și pentru părinții lor dornici ca fiii și fiicele lor să cultive și să facă roditoare darurile native sau calitățile sufletești pe care le au. De fapt, singura bucurie adevărată este bucuria rodirii sau a cultivării talanților prin activitate intensă și onestă. Tinerii români studioși sunt o bucurie și o mândrie pentru poporul român, o speranță că vor contribui la progresul spiritual și material al țării noastre. De aceea, mai multe unități bisericești, în special parohii, ajută spiritual și material pe tinerii dornici să studieze și să se perfecționeze în plan profesional.

În acest sens, este necesar ca paraclisele universitare și bisericile de parohie, pe lângă rugăciunile pentru studenți, săvârșite la începutul de an universitar și în timpul examenelor, să cultive și ajutorarea spirituală și materială a studenților care provin din familii cu situație materială modestă.

De asemenea, apreciem eforturile tuturor unităților de învățământ universitar din România pentru permanentă perfecționare calitativă într-o vreme a competiției și concurenței pe plan internațional.

Desigur, o investiție înțeleaptă în educație și în formarea academică și profesională nu este doar un gest de generozitate, ci mai ales un act de responsabilitate pentru prezentul și viitorul țării noastre.

De modul cum semănăm astăzi în ogorul educației și culturii depinde ce vom recolta în viitorul apropiat!

? DANIEL

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Român