8 octombrie 2022

Pfizer continuă să înregistreze niveluri ridicate de profit de pe urma vaccinurilor sale

Distribuie pe rețelele tale sociale:
În iulie, Pfizer continuă să înregistreze niveluri record de profit. Vânzările de vaccinuri și pastile anticovid i-au sporit veniturile în al doilea trimestru, iar multinaționala farmaceutică continuă să se aștepte să vândă 54.000 de milioane de dolari în acest an.
Din aprilie până în iunie, vânzările companiei au crescut cu 47% până la un record de 27,74 miliarde de dolari. Profitul net a crescut cu 78%, până la 9,9 miliarde de dolari.
Maximele vin în ciuda faptului că creșterea dolarului a redus valoarea profiturilor realizate în străinătate atunci când sunt convertite în moneda americană.
Vânzările vaccinului covid au ajuns la 8,8 miliarde de dolari, ceea ce reprezintă o creștere de 20 la sută față de aceeași perioadă a anului precedent datorită vânzărilor către țările emergente. Livrările au încetinit în Statele Unite și Canada. Vânzările de pilulă anti-covid Paxlovid, lansată la sfârșitul anului trecut, au ajuns la 8,1 miliarde de dolari.
Fără aceste două mărfuri, vânzările Pfizer ar fi crescut doar cu 1%. În special, vânzările tratamentului său de renunțare la fumat Champix au scăzut aproape la nimic, deoarece grupul și-a întrerupt distribuția din cauza prezenței unei componente potențial cancerigene.
sursa foto: aa.com.tr
A consemnat Ciprian Pop