10 august 2022

Phenianul a testat un dispozitiv de detonare nucleară în pregătirea celui de-al șaptelea test nuclear

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Guvernul nord-coreean a testat un dispozitiv de detonare nucleară în pregătirea celui de-al șaptelea test nuclear.

Potrivit declarațiilor lui Kim Tae-hyo, director adjunct al Securității Naționale a Coreei de Sud, testul nuclear ar putea fi efectuat într-una sau două zile, dar „cu siguranță” s-ar putea întâmpla mai târziu.

În declarații oferite presei, el a detaliat că testele au fost efectuate într-o locație din afara poligonului de la Punggye-ri (nord-est), locul unde au fost finalizate și celelalte șase teste nucleare din țară.
„Autoritățile nord-coreene sunt aproape de etapa finală de pregătire a unui test nuclear cu amploarea și calitatea pe care și le doresc”, a spus oficialul sud-coreean.

În timp ce președintele american Joe Biden plănuiește să facă o călătorie în Asia, Coreea de Nord se pregătește pentru un posibil test de rachete balistice.

De când diplomația dintre liderul nord-coreean Kim Jong-un și fostul președinte american Donald Trump (2017-2021) s-a prăbușit, Coreea de Nord a avertizat că nu se mai simte obligată să-și limiteze testele nucleare și cu rachete cu rază lungă.

Kim Jong-un îndeamnă țara să întărească Armata pentru a „anihila” inamicul.

În acest cadru, liderul nord-coreean a precizat la sfârșitul lunii aprilie că țara sa va lua măsuri decisive și va folosi armele nucleare într-o manieră „preventivă”, dacă va fi amenințată.

Phenianul va folosi arme nucleare pentru „prevenire” dacă este amenințat/

Între timp, miercuri dimineață, Coreea de Nord a lansat trei rachete balistice nespecificate în Marea Japoniei (Marea de Est) după vizita președintelui american Joe Biden în Asia, ca un semn de salut si de bun venit, transmis in felul lor, de către autoritățile de la Phenian, Președintelui american.
A consemnat Ciprian Pop

Sursa foto anadolu-agency