Publicat: 4 Septembrie, 2017 - 12:41
Share

Phenianul intenționează să efectueze mai multe lansări de rachete balistice, inclusiv rachete intercontinentale, a anunțat, luni, ministerul Apărării sud-coreean.

"Continuăm să vedem semne ale unor posibile noi lansări de rachete balistice. De asemenea, estimăm că Republica Populară Democrată Coreeană ar putea lansa o rachetă balistică intercontinentală", a spus Chang Kyung-soo, oficial din cadrul Ministerul Apărării de la Seul.

Parlamentul sud-coreean i-a solicitat Ministerului Apărării să răspundă luni unor întrebări referitoare la al șaselea și cel mai puternic test nuclear efectuat, duminică, de Coreea de Nord.

Coreea de Nord a anunțat că a testat duminică o bombă cu hidrogen. Postul public de televiziune nord-coreean a afirmat că testul a fost un succes total. Bomba cu hidrogen poate fi montată pe noul tip de rachetă balistică intercontinentală de care dispune regimul nord-coreean.

Acest al șaselea test nuclear întreprins de Coreea de Nord a avut o putere estimată la 50 de kilotone, au declarat luni responsabili din cadrul Ministerului Apărării sud-coreean, în parlament.

Respectiva cantitate de energie ar însemna că acest test a fost de cinci ori mai puternic decât al cincilea test nuclear întreprins de Coreea de Nord în septembrie 2016 și de peste trei ori mai puternic decât bomba americană ce a distrus Hiroshima în 1945.