Publicat: 1 Martie, 2015 - 12:25

Seria concertelor organizate la sediul Institutului Cultural Român de la Viena debutează joi, 5 martie, ora 19.00, cu recitalul pianistului Matei Rogoz. Repertoriul cuprinde lucrări de George Enescu, Ludwig van Beethoven și Franz Liszt.

Matei Rogoz s-a născut în București în 1973. A absolvit Liceul de Muzică 'Dinu Lipatti', la clasa Ligiei Pop și Universitatea Națională de Muzică din București, la clasa profesorului Sandu Sandrin. Începând cu anul 1997 a urmat cursuri de perfecționare la Școala Normală de Muzică din Paris sub îndrumarea lui Francoise Thinat. Matei Rogoz este doctor în muzică al Universității Naționale de Muzică București, cu lucrarea 'Sonată pentru pian în secolele XVIII — XIX.

Aspecte stilistice și interpretative'.

Pianistul a susținut recitaluri la București, Viena, Paris și în alte orașe din Franța. În anul 2001 a organizat un concert 'George Enescu' la Fundația Statelor Unite de la Paris iar în 2002, în colaborare cu Institutul Cultural Român de la Paris, a susținut la Ambasada României din Franța două concerte dedicate creației enesciene, filmate și difuzate ulterior de postul de televiziune TVR Cultural. Cu ocazia comemorării a 50 de ani de la moartea compozitorului George Enescu, pianistul a colaborat din nou cu ICR Paris la organizarea unui concert special dedicat compozitorului.

Anul acesta se împlinesc 60 de ani de la moartea compozitorului, dirijorului și violonistului român George Enescu.

Institutul Cultural Român de la Viena dedică memoriei acestuia seria de evenimente 'Enescu și Viena'.

Institutul Cultural Român de la Viena