Publicat: 14 August, 2012 - 17:30
Share

Piața de asigurări a înregistrat, în primul semestru din acest an, un volum total de subscrieri de peste 4,1 miliarde lei, nivel în creștere cu 2,7% comparativ cu aceeași perioadă din 2011, potrivit cifrelor preliminare centralizate de Comisia de Supraveghere a Asigurărilor.

Primele brute subscrise pentru asigurări generale au totalizat aproape 3,3 miliarde lei, ceea ce reprezintă o creștere cu 3,54% față de același interval al anului trecut. Pe segmentul asigurărilor de viață, s-a înregitrat o scădere cu 0,38% a volumului de prime brute subscrise, care totaliza 857,1 milioane lei, la data de 30 iunie 2012.

„Tendința de ușoară creștere, pe care s-a înscris piața de asigurări de la începutul acestui an, va putea fi menținută pe termen lung doar prin consolidarea politicilor de management al riscului, dar și a celor de protecție a asiguraților. Condițiile macro-economice locale și internaționale vor continua să pună presiune pe industria de asigurări, care va trebui să identifice noi soluții de protecție la o gamă de riscuri aflată în continuă schimbare”, a declarat președintele CSA, Constantin Buzoianu.