Publicat: 27 Iunie, 2015 - 14:00

Ca și în anii precedenți, Primarul Cristian Popescu-Piedone a dispus ca vânzarea pepenilor pe raza Sectorului 4 să fie permisă numai și numai în spatiile special amenajate în acest sens în piețele sectorului.

Astfel, pentru perioada 25 iunie — 1 septembrie a.c., Administrația Piețelor Sector 4 a amenajat un total de 75 de spații destinate comercializării pepenilor direct de la producători, după cum urmează: 45 de locații în Piața Sudului, 25 locații în Piața Progresul și 5 locații în Piața Apărătorii Patriei.

Producătorii veniți din zone renumite pentru cultivarea lubenițelor — Dăbuleni, jud. Dolj, Budești, jud. Călărași, Amara, jud. Ialomița, Brânceni, jud. Teleorman, Roșova, jud. Constanța și Scutelnici, jud. Buzău, au obținut avizul pentru a vinde pepenii în aceste locații, depunând la Administrația Piețelor Sector 4 un dosar cu următoarele documente: cerere tip; certificatul de producător vizat de primăria din localitatea de proveniență a producătorului; copie după și/sau buletinul de identitate.

Pentru practicarea unui comerț civilizat și pentru respectarea normelor de salubrizare, fiecare locație a fost dotată cu recipiente de colectare a deșeurilor rezultate în urma desfășurării acestei activități.

Comercianții care nu vor respecta zonarea impusă de Autoritatea Locală Sector 4 și vor încerca să vândă pepenii în alte locuri neautorizate, riscă să fie sancționați de către Poliția Locală Sector 4.

Reamintim cetățenilor Sectorului 4 că în toate piețele care sunt în administrarea Direcției de Administrare a Piețelor Sector 4 există CÂNTARUL CETĂȚEANULUI, astfel încât ei pot verifica corectitudinea cu care sunt serviți de comercianți.