Publicat: 4 Iulie, 2018 - 16:12

Piloții companiei Ryanair din Irlanda vor organiza o grevă de 24 de ore în data de 12 iulie, prima zi a sărbătorilor tradiționale irlandeze, nemulțumiți că oficialii companiei nu le iau în serios plângerile, relatează BBC.

Greva piloților va afecta zeci de mii de pasageri care aveau bilete la zborurile din 12 iulie. Aceasta a fost propusă de Asociația Piloților Irlandezi și a primit susținerea a 99% dintre piloții membri.

Greva va începe la ora 1:00 în data de 12 iulie și va dura 24 de ore. Asociația a declarat că va anunța companiile aeriane dacă vor apărea și alte greve.

Conform unui comunicat Ryanair, peste 210.000 de pasageri au avut zborurile anulate din cauza grevelor personalului aerian în luna iunie. Peste 2.100 de zboruri au fost anulate sau au avut de suferit din cauza lipsei de personal, comparativ cu 41 de zboruri anul trecut, în luna iunie.

Disputa dintre personal și conducere a pornit de la abordarea greșită a conducerii în ceea ce privește transferarea personalului între sediile Ryanair din Europa și Africa. Asociația Piloților Irlandezi a declarat că piloții consideră că procesul decizional în problemele care îi privesc în mod direct nu este transparent. Printre aceste decizii controversate se numără și transferul personalului, care „are un efect devastator asupra vieții de familie a piloților”, a declarat un reprezentant al Asociației.

 

Tag-uri Institutii: