Publicat: 7 August, 2015 - 15:11

Pilotul planorului dispărut în Munţii Bucegi a fost găsit mort, după aproape 24 de ore de căutări. Mai mulţi localnici din zona Rucăr-Bran au spus că au văzut un aparat de zbor şi au auzit o bubuitură puternică. La căutări  au participat forţe ale ISU, salvamontişti, jandarmi, elicoptere ale armatei şi poliţiei. Însă operaţiunea a început abia în această dimineaţă.

Potrivit unor surse, pilotul ar fi încercat să se catapulteze.

Ministerul Transporturilor face precizări despre cazul planorului dispărut.

„În seara zilei de 06.08.2015, în jurul orelor 20.00, comandantul Aeroclubului Teritorial Braşov a constatat că planorul particular cu indicativul D-5955, care decolase de pe Terenul de Zbor Ghimbav în jurul orei 12.30, nu s-a reîntors la aterizare. În aceste condiţii, s-a încercat contactarea telefonică şi prin radio a pilotului, bănuindu-se că acesta ar fi aterizat în afara aerodomului, lucru uzual pentru acestă categorie de aeronave.

Întrucât nu s-a reuşit contactarea pilotului sau localizarea aeronavei pe alte terenuri de zbor din zonă, în jurul orei 21.40 a fost anunţat Centrul de Coordonare – SAR ( Căutare şi Salvare) ROMATSA, care a demarat imediat procedurile de alarmare, căutare şi salvare a aeronavei.

La ora 22.00 s-a întrunit la sediul Ministerului Transporturilor, Comitetul Ministerial pentru situaţii de urgenţă condus de Secretarul de Stat Dragoş Titea care, în urma analizării situaţiei şi în baza competenţelor ce-i revin, a soliciat Centrului de Coordonare SAR – ROMATSA  să continue activitatea de coordonare a operaţiunilor de căutare a aeronavei comform procedurilor aprobate în baza HG nr.741/2008.

Menţionăm că la bordul aeronavei dispărute se afla o singură persoană, respectiv pilotul, care avea experinţa zborului cu planorul în zone montane. Pilotul nu aparţine nici unei unităţi din subordinea MT”, se arată în comunicatul emis de minister.