1 octombrie 2022

„Pinacoteca Bucureşti” – un film documentar despre marea galerie de artă a Capitalei

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Muzeul Municipiului Bucureşti lansează filmul documentar „Pinacoteca Bucureşti” în care este dezvăluit în premieră complexul proiect al configurării marii galerii de artă în centrul vechi al Capitalei.

Dr. Elena Olariu, director adjunct Secţia Artă, Restaurare, Conservare şi drd. Angelica Iacob, şef Secţie Artă – Muzeul Municipiului Bucureşti vă oferă o amplă prezentare a întregului complex arhitectonic în care se pregăteşte funcţionarea Pinacotecii Bucureşti şi istoricul Palatului Dacia-România, precum şi informaţii în premieră despre viitoarea galerie de artă a Capitalei, ce anume o va diferenţia de celelalte muzee şi galerii din Bucureşti, de ce va deveni ea foarte atractivă nu numai pentru turiştii români, ci şi pentru cei străini.

Palatul Dacia-România este situat în centrul istoric al Bucureştiului, pe strada Lipscani nr. 18-20. Monument istoric de valoare naţională, înscris în Lista Monumentelor Istorice, face parte din „Ansamblul de arhitectură Strada Lipscani”. Clădirea ocupă colţul dintre străzile Lipscani, Smârdan şi Stavropoleos, având o faţadă mai lungă pe strada Stavropoleos. Istoria acestei clădiri se îngemănează cu istoria Capitalei României.

Vizionând filmul documentar „Pinacoteca Bucureşti” veţi afla detalii despre extraordinar de importantul patrimoniu de artă al Capitalei României, în prezent în depozite, care abia aşteaptă să fie expus într-un spaţiu propice şi special, dedicat promovării unor opere de o valoare inestimabilă pentru cultura românească. În prezent, proiectul Pinacotecii Bucureşti este finalizat. Primăria Municipiului Bucureşti urmează să restaureze clădirea pentru a se deschide aici o galerie de artă modernă, aşa cum merită Capitala României.

Până la acel moment, publicul este invitat să viziteze expoziţiile anuale în care patrimoniul oraşului este promovat în cele două săli special rezervate din incinta Palatului Suţu (Bdul Ion C. Brătianu, nr. 2).

Noul film documentar se adaugă seriei realizată şi oferită gratuit publicului de Muzeul Municipiului Bucureşti. Sunt filme care transpun conţinut relevant despre proiecte expoziţionale de referinţă, despre istoria şi patrimoniul Capitalei. Informaţii noi, utile, imagini din trecut sau de actualitate sunt oferite de experţii muzeului în interviurile pe care le-au acordat.

Filmul filmul documentar „Pinacoteca Bucureşti” poate fi vizualizat accesând – https://youtu.be/wjSqgkTDJqI

Toate filmele documentare realizate de MMB sunt accesibile aici – http://muzeulbucurestiului.ro/filme-documentare.html