Publicat: 5 Aprilie, 2020 - 09:48
Share
„America first” în acțiune. Se invocă Legea Producției Apărării

Război cu Germania pentru măști de față? Pirateria sau justificată prin Legea producției apărării din SUA?

Război împotriva COVID-19. Toată lumea pentru sine?

 

„Există o mare unitate națională. Această Unitate se dezvoltă în Statele Unite, restabilind națiunea la puterea noastră plină și glorioasă. ” Acestea sunt cuvintele de astăzi ale președintelui american Donald Trump. Este însoțit de tema sa electorală „America First”.

În Germania, senatorul responsabil pentru afacerile interne pentru statul Berlin a acuzat Statele Unite de pirateria modernă.

Toată lumea din lume luptă cu un inamic comun: Coronavirus
Este aceasta o șansă adevărată de pace și cooperare mondială sau un punct de declanșare a ostilității în lupta pentru supraviețuire? 

200.000 de măști FFP2 certificate au fost comandate de Orașul Berlin. Au fost necesare pentru a proteja primii respondenți, Departamentul de Poliție din Berlin. Comanda a fost preplătită și urma să fie îndeplinită de  3M . 3M este o companie din Minnesota, unul dintre cei mai mari producători de măști. 

Fiecare putere, fiecare resursă pentru protejarea cetățenilor americani va fi pusă în aplicare, a spus președintele Trump în conferința de presă de sâmbătă.

Gigantul de producție 3M s-a împiedicat împotriva președintelui Trump într-o declarație de vineri, care sugera că nu va respecta ordinul de la Casa Albă de a opri exportul de măști în Canada și America Latină și Germania, desigur.

Administrația Trump a invocat joi Actul privind producția de apărare, obligând 3M să acorde prioritate comenzilor pentru măștile respiratorii N95 necesare disperat pentru stocul național al guvernului american.

Compania cu sediul în Minnesota, unul dintre cei mai mari producători de măști, a declarat că așteaptă cu nerăbdare să implementeze comanda și deja s-a dus „mai presus de toate” în ultimele săptămâni pentru a le elimina cât mai repede pe fondul pandemiei coronavirusului.

Actul de producere a apărării a fost în cele din urmă responsabil pentru ca Statele Unite să reunească 200.000 de măști produse în China și în drum spre Germania pentru a se reorienta în SUA

Andreas Geisel, ministrul de Interne al statului Berlin, a confirmat că raporturile presei au confirmat că aproximativ 200.000 de măști FFP2 achiziționate pentru poliția din Berlin au fost confiscate pe un aeroport din Bangkok, Thailanda, în urma intervenției autorităților americane.

„Considerăm acest lucru ca un act de piraterie modernă”, a spus el într-o declarație scrisă, subliniind că un astfel de comportament între partenerii transatlantici este inacceptabil.

„Chiar și în perioadele de criză globală, nu ar trebui să existe metode vestice sălbatice. Solicit guvernului federal [german] să solicite SUA respectarea regulilor internaționale ”, a adăugat el.

Administrația Trump a fost acuzată că a urmat o politică de „fiecare om pentru sine” cu privire la echipamentele necesare pentru a face față pandemiei. Răspândirea rapidă a coronavirusului a dus la un nivel global de vânzări de măști pentru față, în timp ce multe țări se confruntă cu deficiențe.

Infecțiile la nivel mondial sunt înregistrate în prezent la 1.193.348. milioane, cu 64.273 de decese; 246.110 persoane s-au redresat.

Germania are în prezent 95.637 de cazuri, 1395 de morți. Există 1.141 de cazuri la 1 milion de populații în Germania, cu 10.962 testate la un milion de germani.

Statele Unite au înregistrat 306.854 de cazuri, 8.350 de morți. Există 927 de cazuri la 1 milion de populație în SUA, cu 4.743 de americani testați la un milion.

Numai în New York (epicentrul american al Coronavirusului) există 113.704 cazuri cu 3.565 de decese.

Producătorii americani spun că vor trece luni înainte de a răspunde cererii de măști de înaltă calitate, parte a unei defalcări mai ample în efortul de a furniza suficient echipament de protecție și echipamente de salvare pentru a lupta împotriva pandemiei coronavirusului.
 

3 M Testarea măștii

3M Co. și o jumătate de duzină de concurenți mai mici realizează aproximativ 50 de milioane de măști N95 - care blochează 95% din particule foarte mici - în SUA în fiecare lună. Aceasta este cu mult inferioară celor 300 de milioane de măști N95 pe care Departamentul de Sănătate și Servicii Umane le-a estimat în martie că lucrătorii din SUA vor avea nevoie lunar pentru a lupta împotriva unei pandemii. Spitalele americane care au cumpărat anterior măști din străinătate s-au transformat în furnizori interni supraîncărcați, după ce multe țări au blocat exporturile pentru a lupta împotriva virusului în propriile frontiere.

3M a dublat producția de măști din ianuarie. Când joi, președintele Trump a invocat Legea privind producția de apărare împotriva 3M, care oferă guvernului federal american un control mai mare asupra operațiunilor unei companii.

De asemenea, alte companii fac cursuri pentru a adăuga mașini și pentru a angaja personal pentru a face zeci de milioane de măști în fiecare lună. Boom-ul producției interne în Statele Unite este o inversare după trei decenii în care producătorii au petrecut producția de măști și alte echipamente medicale în China și în alte părți, pe fondul schimbării mai largi a capacității industriale către țările cu costuri mai mici . Cumpărătorii spitalului au susținut o strategie care reduce costurile pentru echipamentele critice.

Memorandum privind ordinul în baza legii privind producția de apărare privind compania 3M

Ordinul potrivit legii privind producția de apărare cu privire la compania 3M

De către autoritatea care îmi este președinte prin Constituție și legile Statelor Unite ale Americii, inclusiv Legea privind producția de apărare din 1950, modificată (50 USC 4501  și urm. ) ( „Act”), se dispune astfel:

Secțiunea 1. Politică. Pe 13 martie 2020, am declarat o urgență națională recunoscând amenințarea pe care noul (nou) coronavirus cunoscut sub numele de SARS-CoV-2 o prezintă sistemelor noastre de sănătate. În recunoașterea riscului pentru sănătate publică, am observat că, la 11 martie 2020, Organizația Mondială a Sănătății a anunțat că focarul de COVID-19 (boala cauzată de SARS-CoV-2) poate fi caracterizat ca o pandemie. Am remarcat, de asemenea, că, în timp ce guvernul federal, împreună cu guvernele locale și de stat, au luat măsuri preventive și proactive pentru a încetini răspândirea virusului și pentru a trata pe cei afectați, răspândirea COVID-19 în comunitățile națiunii noastre amenință să încordeze națiunea noastră sisteme de asistență medicală. Am menționat în plus că, pentru a ne asigura că sistemele noastre de asistență medicală sunt capabile să crească capacitatea și capacitatea de a răspunde la răspândirea COVID-19, este esențial că toate resursele medicale și medicale necesare pentru a răspunde răspândirii COVID-19 sunt distribuite în mod corespunzător sistemelor de asistență medicală ale națiunii și altora care au nevoie cel mai mult în acest moment. În consecință, am constatat că resursele medicale și medicale necesare pentru a răspunde răspândirii COVID-19, inclusiv echipamente de protecție personală și ventilatoare, îndeplinesc criteriile specificate în secțiunea 101 (b) din Lege (50 USC 4511 (b)).

Sec. 2. Direcția prezidențială către secretarul securității interne (secretar). Secretarul, prin administratorul Agenției Federale de Management pentru Situații de Urgență (Administrator), va folosi orice autoritate disponibilă în temeiul Legii pentru a achiziționa, de la orice filială sau afiliere adecvată a Companiei 3M, numărul de respiratoare N-95 pe care Administratorul le stabilește a fi potrivit.

Sec. 3. Dispoziții generale. (a) Nimic din prezentul memorandum nu poate fi interpretat să afecteze sau să afecteze altfel:

(i) autoritatea acordată de lege unui departament sau agenție executivă sau șefului acestuia; sau

(ii) funcțiile directorului Oficiului de gestionare și buget privind propunerile bugetare, administrative sau legislative.

(b) Prezentul memorandum este pus în aplicare în conformitate cu legislația aplicabilă și sub rezerva disponibilității creditelor.

(c) Prezentul memorandum nu este destinat și nu creează niciun drept sau beneficiu, de fond sau de procedură, executabil în drept sau în capitaluri proprii de către orice parte împotriva Statelor Unite, departamentelor, agențiilor sau entităților sale, ofițerilor, angajaților săi sau agenți sau orice altă persoană.

DONALD J. TRUMP

(eTN)

Tag-uri Nume: 

Tag-uri Institutii: 

Tag-uri Geo: