Publicat: 4 Martie, 2015 - 11:50
Share

Si in acest an, Pirelli vine la Salonul Auto de la Geneva ca lider indiscutabil atunci cand vine vorba de omologari pentru gama de top pe piata de automobile. In 2014, Pirelli  a avut 266 de omologari noi, 213 dintre ele fiind in sectoarele premium si prestige, o crestere de 6% comparativ cu anul trecut. Dintre acestea, 118 au fost pneuri personalizate, cu un marcaj speciale pe flancuri care indica faptul ca au fost produse special pentru un anumit constructor. In urma acestor colaborari, Pirelli a ajuns la un numar record de 1.846 de omologari in intreaga lume.

Dovada acestei cresteri poate fi remarcata la standurile celei de-a 85-a editii a Salonului Auto de la Geneva, unde cele mai spectaculoase supercar-uri, precum Lamborghini Aventador LP 750-4 Superveloce, sau cele mai noi generatii de SUV-uri sunt echipate cu pneuri Pirelli.

Oricum, Pirelli nu inseamna doar performanta pura. Multe dintre vehiculele expuse la Salonul Auto de la Geneva se bazeaza pe tehnologia Seal Inside, un produs dezvoltat de inginerii companiei italiene, care permite soferilor sa-si continue calatoria chiar si in cazul unei pene de cauciuc.

CELE MAI PRESTIGIOASE SUV-URI FOLOSESC ANVELOR  ZERO SAU SCORPION
Printre modelele cele mai asteptate la editia din acest an a Salonului Auto de la Geneva se numara Audi Q7, debutul european, versiunea restilizata a modelului Audi Q3, noul Volvo XC90, sau modelele BMW X5M si X6M. Pentru a exploata la maximum puterea si tractiunea de care dispun, toate aceste modele sunt echipate cu pneurile Pirelli Scorpion (in versiunile Scorpion Verde sau All Season) sau P Zero.  
Pirelli vine cu un concept de anvelope dezvotate si omologate pentru fiecare dintre aceste modele de SUV-uri pentru a garanta o aderenta excelenta si performante de top la franarea pe ud, combinate cu o stabilitate inerenta, pentru a putea exploata la maximum o masina care cantareste atat de mult.

P ZERO PENTRU CELE MAI NOI SUPERCAR-URI
Dupa prezentarea din luna decembrie a modelului Lamborghini Aventador LP 700-4 Pirelli Edition, cele doua companii italiene continua colaborarea legendara si la Salonul Auto de la Geneva, noul Lamborghini Aventador LP 750-4 Superveloce fiind dotat exclusiv cu pneuri Pirelli P Zero. Cel mai nou supercar produs in uzina din Sant’Agata Bolognese prezentat in premiera mondiala la Geneva este echipat cu pneuri P Zero Corsa care-i permit sa exploateze la maximum puterea disponibila pe sosea.

PIRELLI EXPUNE TEHNOLOGIA SEAL INSIDE LA GENEVA
Ca parte a unei game de solutii care defineste filozofia de “mobilitate extinsa”, Pirelli espune la Geneva tehnologia Seal Inside. Aceasta tehnologie este deja folosita in echiparea de origine pe numeroase modele Volkswagen (de la Touran expus in premiera la Geenva si pana la Passat care a fost prezentat anul trecut la Paris). Aceasta tehnologie este disponibila si pe cel mai recent produs lansat de Pirelli pentru piata europeana, in luna ianuarie a acestui an, pneul Cinturato All Season.
 
Tehnologia Seal Inside le permite soferilor sa-si continue calatoria, fara sa piarda presiunea din pneuri in cazul unei pene de pana la 4mm. In cazul unui incident, o solutie speciala aflata in interiorul anvelopei se solidifica in jurul obiectului care a cauzat pana pentru a prevenit pierderea de aer. In momentul in care obiectul este scos, solutia speciala se extinde pentru a completa golul. Aceasta tehnologie lansata de Pirelli este una din inovatiile importante care contribuie la siguranta rutiera pe drumurile publice.