Publicat: 17 Mai, 2018 - 11:09

Prima sesiune de teste de sezon a anului a oferit oportunitatea reală echipelor de a testa pneurile, evoluțiile aduse mașinilor și piloți, într-un context față în față pe același circuit pe care tocmai a avut loc Marele Premiu al Spaniei în condiții similare. Aceasta a oferit șansa unor comparații directe, interesante. O analiză în detaliu a fost realizată și între pneurile cu banda de rulare mai îngustă, utilizate în Marele Premiu al Spaniei și cele „standard” fiind astfel subliniat faptul că alegerea noastră pentru cursă a fost cea corectă. Avem acum suficiente date de analizat pentru viitor.
În același timp, am continuat programul de dezvoltare pentru pneurile 2019 în acest test, împreună cu McLaren și Force India în ambele zile. Aceasta ne-a permis să progresăm în câteva zone pe care le vizâm îmbunătățite pentru următorul sezon. Am observat un înalt nivel de fiabilitate, fără practic niciun steag roșu, ceea ce înseamnă că echipele au putut colecta date în condiții reprezentative – spre deosebire de precedentele teste din Barcelona, unde am avut parte chiar și de zăpadă...
Cel mai bun timp a fost realizat de Valtteri Bottas pe supersoft, dar și pneurile hypersoft au fost testate: care vor debuta în scurt timp în Marele Premiu de la Monaco.”

Tag-uri Institutii: