Publicat: 23 August, 2012 - 14:15
Share

Mihail Neamţu, Adrian Papahagi şi Augustin Ofiţeru, lideri ai Noii Republici şi fideli ai lui Traian Băsescu, anunţă că au depus la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie o plângere penală împotriva premierului Victor Ponta pentru plagiat.

"Astăzi, 23 August 2012, Mihail Neamțu, Adrian Papahagi și Augustin Ofițeru au depus la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, o plângere penală împotriva lui Ponta Victor Viorel. Plângerea a fost înregistrată cu nr. 15488 / 23.08.2012.

În urma numeroaselor aspecte semnalate în presă, autorii plângerii penale solicită Parchetului să procedeze la efectuarea cu celeritate a cercetărilor penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de plagiat, prevăzută de art. 141 din Legea 8/1996.

Fapta de plagiat se referă la lucrarea “Răspunderea în dreptul internațional umanitar“, publicată la Editura Universul Juridic în anul 2010. Această carte, pentru care domnul Ponta Victor Viorel și-a însușit atât drepturi morale cât și patrimoniale, conține 113 pagini copiate prin metoda copy-paste din operele altor patru autori. În același timp, aceste pagini apar plagiate și în teza de doctorat a actualului Prim-Ministru al României, ceea ce arată fără dubiu că autorul acestui plagiat este chiar domnul Ponta.

Perseverentă în demersul său de înnoire și asanare a clasei politice românești, Noua Republică își înnoiește cu acest prilej cererea ca prim-ministrul Ponta să demisioneze din funcția de Prim-Ministru. Prezența domniei sale în această funcție de mare responsabilitate este în continuare o palmă pe obrazul cetățenilor României care iubesc munca și detestă impostura! Cerem membrilor de bună-credință ai USL să se delimiteze de persoanele care nu înțeleg că funcțiile de responsabilitate publică trebuie să fie ocupate doar de oameni integri".