Publicat: 18 Noiembrie, 2016 - 08:53
Share

Am înțeles în 2015 că mobilizarea generală este un obiectiv pe care îl putem atinge, că puterea exemplului schimbă comportamente și îndeamnă oamenii să îl urmeze! Am înțeles că acțiunile susținute dau rezultate și am ales să repetăm povestea.

În data de 19 noiembrie, adică sâmbătă, 'Plantăm fapte bune în România' îi invită la acțiune pe toți cei care au ales să se implice în cadrul campaniei Plantăm! Îngrijim! Împădurim!

'În fiecare noiembrie te invităm să împădurim terenuri publice cu probleme (risc de alunecare, inundații, pericol de deșertificare etc.) din diferite localități ale României. Și anul acesta ne-am păstrat invitația. Aproximativ 4.000 de voluntari sunt așteptați în date de 19 noiembrie la ziua de împădurire organizată de 'Plantăm fapte bune în România'. Fiindcă majoritatea plantațiilor noastre au deja listele închise, invităm doritorii să nu renunțe complet la ideea de plantare: vă puteți organiza pe cont propriu, chiar și dacă acest lucru înseamnă plantarea unui singur puiet, în propria curte a casei sau grădină, pe spațiul verde din fața blocului (cu acordul asociației de proprietari / locatari sau al primăriei) sau în spațiile private ale unor prieteni. Important este să aveți un loc protejat (în care puietul ulterior poate fi urmărit) și acceptul să plantați. Gestul contează la fel de mult și aduce satisfacții similare cu participarea la o plantație cu și pentru voluntari', declară Liana Buzea, președintele inițiativei.

Peste 40 de hectare vor fi împădurite (fie plantări noi, fie completări ale zonelor în care s-a acționat în primăvară sau în toamna anului trecut) în următoarele județe: Buzău, localitatea Boboc, Călărași, localitatea Jegălia, Constanța, localitatea Peștera, Dolj, localitatea Grecești, Giurgiu, localitatea Gostinari, Iași, localitatea Lețcani, Teleorman, localitatea Siliștea Gumești, Harghita, localitatea Merești — acțiune desfășurată în date de 12 noiembrie.

Totodată, 'Plantăm fapte bune în Republica Moldova' a acționat și anul acesta în luna noiembrie, în satul Bubuieci, din suburbia Chișinău. Echipa de peste Prut realizează astfel a doua acțiune a acestei luni, după ce în data de 5 noiembrie 100 de voluntari au plantat aproximativ 4.000 de puieți. Un alt eveniment, deja de iarnă, este plantarea pinilor în Republica Moldova.

Pe site-ul www.plantamfaptebune.ro sunt disponibile informații despre ce înseamnă ziua de plantare, care sunt realizările noastre și ce proiecte derulăm. Voluntarii participanți vor primi în urma activității de plantare sau de organizare o diplomă Green Endorsement, recunoscută în CV de peste 30 de companii de renume.

Acțiunea din 19 noiembrie este realizată cu sprijinul următorilor parteneri instituționali: Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, Romsilva, Jandarmeria Română și Administrația Națională a Penitenciarelor.

Sponsorii acțiunii sunt: UniCredit Bank, UniCredit Leasing, Kaufland România, Dedeman, Renania, CA Immo, FAN Courier, Coca-Cola HBC Romania și Tibbett Logistics.

În 19 noiembrie vom schimba în bine soarta pădurilor din România.