Publicat: 7 Martie, 2018 - 14:14
Share

Iniţiativa naţională de împădurire pe bază de voluntariat Plantăm fapte bune în România a contribuit, în 2017, la împădurirea a peste 27 de hectare din 11 judeţe din România. Cu sprijinul a 4.500 de voluntari, peste 88.000 de puieţi au fost plantaţi, în numai 3 zile, pe terenuri aflate în proprietate publică şi afectate de diverse procese de degradare.

Din 2011, când a pornit iniţiativa Plantăm fapte bune în România, şi până la finalul anului 2017, aproape 32.000 de voluntari au contribuit la plantarea şi îngrijirea a 660.000 de puieţi care au împădurit o suprafaţă totală de 207 hectare din 22 de judeţe din ţară.

"Pentru 'Plantăm fapte bune în România', 2017 a însemnat o continuare a asumării responsabilităţii pentru toate activităţile desfăşurate în trecut, pentru valorile în care credem cu privire la pădurile României şi nu numai şi mai ales pentru tot ceea ce ne dorim să construim în viitor. Misiunea noastră este să plantăm fapte bune pentru un viitor mai bun şi, de aceea, vom continua să creştem şi să protejăm păduri şi în anii următori, pentru a putea oferi un dar preţios generaţiilor viitoare", a spus Marin Toma, preşedintele Asociaţiei EcoAssist, reprezentantul legal al iniţiativei "Plantăm fapte bune în România".

Acţiunile desfăşurate în 2017 au presupus atât iniţierea de culturi forestiere noi, cât şi completări şi îngrijiri ale suprafeţelor plantate în anii precedenţi şi participarea la evenimente sportive. 420 de voluntari au alergat anul trecut la Semimaratonul Bucureşti şi la Maratonul Internaţional Bucureşti sau au înotat la Swimathon Bucureşti pentru a susţine cauza Plantăm fapte bune în România.

Fondurile strânse în cadrul evenimentelor au fost direcţionate către extinderea Pădurii Sportivilor care a prins rădăcini în 2016, în judeţul Călăraşi.

1 din 5 puieţi plantaţi în 2017 a fost în Pădurea JYSK, proiect iniţiat în judeţul Dâmboviţa cu susţinerea retailerului danez de saltele, mobilier şi decoraţiuni interioare şi care va continua şi în acest an cu noi plantări. Tot în 2017, Daikin România a sprijinit plantarea a 13.000 de puieţi, câte un copac pentru fiecare aparat de aer condiţionat vândut în perioada 5 iunie - 15 septembrie 2017, ca parte a campaniei "Plantăm Aer" desfăşurată în parteneriat cu Plantăm fapte bune în România. Alături de JYSK şi Daikin România, iniţiativa a fost susţinută în 2017 şi de alte companii şi parteneri strategici precum: Coca-Cola HBC Romania, Dedeman, FAN Courier şi Tibbett Logistics, iar partenerii instituţionali au fost Romsilva, Jandarmeria Română şi Administraţia Naţională a Penitenciarelor, Coaliţia Natura 2000 şi Federaţia Volum.

Nu în ultimul rând, "Plantăm fapte bune în România" a continuat în 2017 campania Green Endorsement, care are ca scop conştientizarea importanţei implicării, ca voluntar, în acţiunile de protecţia mediului, precum şi încurajarea şi recunoaşterea celor care se implică în astfel de acţiuni. Voluntarii care au participat la acţiunile de împădurire au primit certificatul electronic Green Endorsement, care recunoaşte oficial în CV voluntariatul realizat în cadrul iniţiativei şi îl transformă într-un plus la angajare la companiile partenere. Peste 2.000 de voluntari au primit în 2017 certificatul Green Endorsement, iar campania va continua şi în următorii ani.

"Le mulţumim tuturor voluntarilor, partenerilor cu tradiţie şi celor alături de care în 2017 am deschis noi drumuri pentru tot ceea ce înseamnă protecţia mediului în România. Poate că prin toate activităţile organizate în aceşti ani împreună cu voluntarii noştri nu am schimbat întreaga lume, însă în mod sigur ne-am schimbat pe noi înşine", a spus Marin Toma, preşedintele Asociaţiei EcoAssist, reprezentantul legal al iniţiativei Plantăm fapte bune în România.

Raportul "Plantăm fapte bune în România" pentru anul 2017 este disponibil aici:
http://plantamfaptebune.ro/wp-content/uploads/2018/03/Raport-2017.pdf

Despre "Plantăm fapte bune în România"
Din 2011 şi până în prezent, 31.869 voluntari au plantat şi îngrijit 664.328 copăcei pe un total de 207 hectare de terenuri publice neproductive în 22 de judeţe din România. În 2013, iniţiativa a primit Înaltul Patronaj al Alteţei Sale Regale Principesa Margareta a României, iar de-a lungul anilor i s-au acordat nouă distincţii din partea comunităţii. Reprezentantul legal al iniţiativei este Asociaţia EcoAssist din Bucureşti.
 

Tag-uri Nume: