Publicat: 29 Aprilie, 2014 - 19:33
Share

 
Aproape 98 de kilometri de piste noi pentru biciclete ar putea fi amenajate în Capitală pe 60 de străzi, alături de 78 de parcări pentru biciclete şi 18 centre de închiriere. valoarea investiţiei este de aproape 10 milioane euro, potrivit unui proiect supus, marţi, dezbaterii CGMB.

Pe ordinea de zi a şedinţei de marţi a Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB) se află proiectul privind implementarea unui sistem de transport cu bicicleta în zona centrală a Capitalei.

Potrivit raportului de specialitate, se impune transformarea vechiului sistem al reţelei de circulaţie în unul nou, eficient, flexibil şi capabil să preia cererea tot mai mare de deplasare.

"Primăria Municipiului Bucureşti şi-a propus a realiza o reţea mai extinsă a pistelor de bicicletă din Municipiul Bucureşti, care să asigure condiţii de circulaţie fluente şi sigure pentru biciclişti, estimându-se că prin realizarea acesteia, va creşte numărul utilizatorilor acestui mijloc de deplasare în detrimentul transportului auto", se arată în document.

Valoarea investiţiei este de 9,88 milioane de euro inclusiv TVA, iar durata de execuţie a proiectului, 18 luni.