Publicat: 29 Ianuarie, 2015 - 11:25
Share

Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Chilia au acționat pe linia prevenirii și combaterii braconajului piscicol în zona de competență, identificând un cetățean român care desfășura activități de pescuit în mod ilegal, de la care au ridicat în vederea confiscării 21 de plase de pescuit în lungime de 905 metri și cantitatea de 34 kilograme pește din specii diferite.

În data de 28.01.2015, în jurul orei 09.00, polițiștii de frontieră din cadrul S.P.F. Chilia l-au depistat, în zona lacului Babina, pe cetățeanul român T.F., în vârstă de 36 de ani, în timp ce desfășura activități de pescuit dintr-o ambarcațiune cu motor atașat.

În urma verificării ambarcațiunii au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor 21 unelte de pescuit tip plasă monofilament în lungime totală de 905 metri și 34 kilograme de pește din speciile caras și babușcă.

Întreaga cantitate de pește a fost predată spre valorificare unei societăți comerciale de profil, conform procedurilor legale, ambarcațiunea, motorul și plasele de pescuit au fost ridicate în vederea confiscării, iar persoanei în cauză, domiciliată pe raza județului Tulcea, i-au fost întocmite actele de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de, deținere și utilizare a uneltelor de plasă de tip monofilament', faptă prevăzută și pedepsită de art. 64, lit. k din O.U.G. 23/ 2008, modificată și aprobată prin Legea 317 /2009.

Purtător de cuvânt al STPF Tulcea

Inspector principal de poliție

AGIGHIOLEANU NATALIA