Publicat: 27 Martie, 2020 - 12:58
Share

Patriarhia Română şi Federaţia Filantropia se alătură eforturilor de la nivel naţional pentru a sprijini persoanele afectate de pandemia CoVid-19 punând la dispoziţie platforma online ajutacubucurie.ro şi numărul de telefon Tel Verde 0800800368.

Persoanele aflate în carantină care au nevoie de orice formă de ajutor sunt rugate să apeleze la numărul TelVerde 0800800368 sau să contacteze telefonic preoţii de parohie, serviciile sociale ale primăriilor sau Comitetele locale pentru Situaţii de Urgenţă, pentru a primi sprijin în timpul cel mai scurt. Adresele de contacte telefonice se găsesc pe site-urile www.reintregirea.ro şi www.filantropiaortodoxa.ro, iar adresa de contact pe email este [email protected].

O altă posibilitate de comunicare rapidă şi eficientă este platforma online ajutăcubucurie.ro, creată de Patriarhia Română împreună cu Federaţia Filantropia.

Platforma "Ajută cu Bucurie" se doreşte a fi un punct de întâlnire al persoanelor care au nevoie de ajutor cu cele care doresc să îşi manifeste solidaritatea cu semenii aflaţi în dificultate. Astfel, acest spaţiu virtual facilitează manifestarea solidarităţii la nivelul comunităţilor, şi reuneşte pe cei aflaţi în situaţii vulnerabile cu cei care doresc să ajute.

Prin intermediul ajutacubucurie.ro, persoanele izolate pot solicita sprijin prin completarea unui formular. O secţiune a site-ului se adresează voluntarilor care doresc să se împlice în ajutorarea celor care au nevoie, iar a treia secţiune se adresează celor care se pot implica material sau financiar pentru a dărui bucurie celor care nu se pot ajuta singuri.

Înscrierile pe Platforma ajutacubucurie.ro şi apelurile la TelVerde 0800800368 de pe raza judeţelor Alba şi Mureş vor fi preluate de Comitetele de Acţiune ale Protopopiatelor Ortodoxe organizate cu binecuvantarea Înaltpreasfinţitului Părinte Irineu, Arhiepiscopul Alba Iuliei în cadrul programului de ajutorare eparhial "Solidaritate prin filantropie". Acest Program a fost iniţiat de Arhiepiscopia Ortodoxă Alba Iulia, Asociaţia "Filantropia ortodoxă Alba Iulia", Instituţia Prefectului Alba şi Instituţia Prefectului Mureş.

La nivelul Arhiepiscopiei Ortodoxe Alba Iulia există 10 Comitete de Acţiune, în protopopiatele Alba Iulia, Târgu Mureş, Sebeş, Reghin, Blaj, Sighişoara, Aiud, Luduş, Cîmpeni şi Tîrnăveni, care acţionează în parteneriat cu cele 25 de organizaţii filantropice eparhiale.

Biroul de presă al Asociaţiei "Filantropia Ortodoxă Alba Iulia"