5 octombrie 2022

Ploieşti, Blejoi şi Bucov vor găzdui meciurile de la FIBA U18 European Championship 2022

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Federaţia Română de Baschet, cu sprijinul Ministerului Sportului, şi în parteneriat cu Primăria Municipiului Ploieşti, Primăria Blejoi şi Primăria Bucov, organizează, în perioada 29 iulie – 7 august, cel mai mare eveniment european juvenil organizat de ţara noastră în acest an, FIBA U18 European Championship 2022, Division B. Astfel, trei arene sportive din judeţul Prahova, respectiv Sala Sporturilor Olimpia din Ploieşti, Sala Polivalentă din Blejoi şi Sala de Sport din Bucov, vor găzdui întrecerile europene juvenile dedicate juniorilor de până la 18 ani, la startul competiţiei confirmând participarea 22 de echipe naţionale, printre care se numără şi România. în prima fază a competiţiei, naţională masculină U18 a României pregătită de antrenorul principal Cătălin Tănase va juca în Grupa C, urmând să se confrunte cu selecţionatele similare ale Slovaciei, Letoniei, Portugaliei, Ungariei şi Elveţiei.

Municipiul Ploieşti va deveni în finalul lunii iulie şi începutul lunii august capitala baschetului juvenil european, urmând să găzduiască, alături de Blejoi şi Bucov, întrecerile FIBA U18 European Championship 2022, Division B, cu 22 de echipe naţionale masculine la start. După perioada de glorie a CSU Asesoft, în urma căreia prahovenii au ajuns să ‘respire’ baschet prin performanţele interne şi internaţionale obţinute de echipa regretatului antrenor Dado Arnautovic, municipiul Ploieşti revine în centru atenţiei continentale, urmând să găzduiască meciurile din cadrul competiţiei europene dedicate sportivilor ‘Under 18’.

Conform datelor oficiale FIBA, cele 22 de naţionale care au confirmat prezenta la startul evenimentului continental de la Ploieşti, Blejoi şi Bucov, sunt distribuite în patru grupe iar România va juca în cadrul Grupei C, alături de Slovacia, Letonia, Portugalia, Ungaria şi Elveţia. ţinând cont de acestea, începând din data de 25 iulie, locaţiile menţionate din judeţul Prahova vor începe să fie asaltate de participanţii veniţi din toate colţurile Europei pentru a se acomoda cu arenele sportive şi pentru a intra în febra competiţiei europene. Toţi participanţii, precum şi oficialii FIBA (arbitri, comisari şi instructori), vor fi cazaţi în mai multe hoteluri din Ploieşti, gazda principală a evenimentului. Conform programului şi sistemului competiţional, meciurile vor începe în data de 29 iulie, atunci când în toate cele trei arene sportive vor răsuna primele fluiere ale arbitrilor delegaţi la jocurile oficiale din runda inaugurală.

Programul meciurilor se găseşte pe site-ul oficial al competiţiei europene: https://www.fiba.basketball/europe/u18b/2022

Pentru a fi alături de Vulturi în cursa continentală, dar şi pentru a se bucura de frumuseţea jocului de baschet, accesul publicului în cele trei arene prahovene este liber, suporterii baschetului şi nu numai fiind aşteptaţi în tribune în număr cât mai mare.

Pe de altă parte, vă informăm că toate meciurile din cadrul întrecerilor continentale vor fi transmise în direct pe platforma de youtube FIBA TV.

Acreditări mass-media pentru FIBA U18 European Championship, Division B, Ploieşti 2022

Pe această cale, Federaţia Română de Baschet informează toate instituţiile mass-media interesate să fie reprezentate la FIBA U18 European Championship, Division B, Ploieşti 2022, că a fost deschisă operaţiunea pentru obţinerea acreditărilor de presă la evenimentul baschetbalistic continental.

În acest sens, vă rugăm să solicitaţi pe e-mail, la adresa tiberiu.rist@frbaschet.ro, obţinerea acreditării mass-media iar în corpul e-mail-ului să menţionaţi următoarele informaţii:

– numele reprezentantului mass-media

– categoria (media, foto, TV etc)

Totodată, vă rugăm să ataşaţi şi legitimaţia de serviciu a reprezentantului mass-media pentru care se solicita acreditarea de presă.