Publicat: 11 Iulie, 2016 - 16:58

Primaria Municipiului Bucuresti, prin Centrul de Protectie a Plantelor incepe astazi, 11 iulie, aplicarea tratamentelor de combatere a tantarilor in parcurile administrate de Administratia Lacuri, Parcuri si Agrement Bucuresti.

Primarul General, Gabriela Firea: "asa cum am promis, de astazi incepem aplicarea tratamentelor de combatere a tantarilor, operatiune care reprezinta o urgenta pentru Capitala, mai ales ca, in ultima perioada, bucureştenii au depus foarte multe  petitii si reclamatii in acest sens. Dupa cum stiti, exista un litigiu intre firmele care au participat la licitaţia organizată în această vară, care nu stim cand se va finaliza. De aceea, pentru a nu pune in pericol sanatatea bucurestenilor, am  alocat resursele necesare din bugetul local, astfel incat, pana la sfarsitul lunii septembrie, actiunile de dezinsectie sa se desfasoare conform programului in toate parcurile si aliniamentele stradale administrate de Municipalitate"

Reamintim ca tratamentele se vor face etapizat, dupa cum urmeaza: in etapa I se va aplica tratamentul de baza, care va fi repetat la un interval de aproximativ 3 zile, in perioada 11- 27 iulie, iar in etapa a II a se vor efectua trei tratamente succesive de combatere a tantarilor, din doua in doua saptamani de la aplicarea tratamentului de baza, in perioada 10 august - 29 septembrie. Substantele folosite pentru combaterea tantarilor sunt Aqua K-Othrine EW20 si Fendona 15 SC. Mentionam ca, in situatia conditiilor meteo nefavorabile, aplicarea acestor tratamente se va reprograma.