21 mai 2022

PMB: Începe cel de-al 9 lea tratament de combatere a ţânţarilor din Capitală şi cel de-al cincilea tratament de dezinfecţie

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Primăria Municipiului Bucureşti, prin Compania Municipală Eco Igienizare Bucureşti (CMEIB S.A.), demarează, începând de astăzi, 30 august, cel de-al 9-lea tratament de combatere a ţânţarilor din Capitală.

Ca şi până acum, activitatea de dezinsecţie se va desfăşuara zilnic, în intervalul orar 21.30-05.30, în funcţie de condiţiile meteorologice şi se va aplica în următoarele zone:

– Sectorul 1 – 1264 de străzi, 27 de parcuri, 9 baze sportive, 21 de unităţi militare, 10 cimitire, 17 spitale, 3 complex uri studenţeşti, 2 locaţii ale TVR, Grădina Zoologică;

– Sectorul 2 – 1026 de străzi, 38 de parcuri, 2 baze sportive, 3 unităţi militare, 7 cimitire, 13 spitale;

– Sectorul 3 – 768 de străzi, 8 parcuri, 6 baze sportive, 3 cimitire, 3 spitale, 1 complex studenţesc, 1 unitate militară;

– Sectorul 4 – 643 de străzi, 6 parcuri, 1 bază sportivă, 8 unităţi militare, 7 cimitire, 9 spitale;

– Sectorul 5 – 1002 de străzi, 11 parcuri, 5 baze sportive, 20 de unităţi militare, 9 cimitire, 3 spitale;

– Sectorul 6 – 657 de străzi, 16 parcuri, 1 bază sportivă, 20 de unităţi militare, 10 cimitire, 1 spital.

Operatorii CMEIB S.A. acţionează cu 12 utilaje de mare capacitate ultra low volume (ULV) şi cu 6 autoutilitare Dokker, dotate cu atomizoare portabile de tip fogger.

Tratamentele de combatere a ţânţarilor adulţi se realizează de la periferia Capitalei către interiorul oraşului şi se aplică pe spaţiile verzi de pe alniamentele stradale, pe spaţiile verzi din zonele rezidenţiale, în parcurile aflate în administrarea Municipalităţii, precum şi pe spaţiile verzi ale instituţiilor subordonate Primăriei Municipiului Bucureşti (spitale, cimitire, cămine de elevi, locuinţe sociale, parcări de reşedinţe, etc.)

Substanţa folosită pentru combaterea ţânţarilor adulţi este insecticidul MICROSIN. Produsul este avizat de Ministerul Sănătăţii, prin Comisia Naţională de Biocide, pentru utilizarea la exterior, în zone rezidenţiale şi recreaţionale, fără efecte adverse asupra organismului uman şi a mediului înconjurător. În caz de contact direct poate provoca iritaţii ale căilor respiratorii, motiv pentru care tratamentele se desfăşoară pe durata nopţii.

Totodată, Compania Municipală Eco Igienizare Bucureşti anunţă şi începerea celui de-al cincilea tratament de dezinfecţie. Tratamentele de dezinfecţie împotriva germenilor şi a virusurilor, inclusiv Sars-Cov-2, se desfăşoară în spaţiile interioare aferente clădirilor care aparţin instituţiilor publice şi a entităţilor subordonate Primăriei Municipiului Bucureşti. Tratamentul de dezinfecţie nr. 5 este programat pentru data de 30.08.2021 şi se desfăşoară după încheierea programului de lucru în instituţiile menţionate.
Pentru sesizări şi reclamaţii, Compania Municipală Eco Igienizare Bucureşti poate fi contactată 24/24h la numărul de telefon 0752.041.898 sau prin email la sesizari@cmeib.ro.