Publicat: 6 Februarie, 2015 - 15:52

Având în vedere avertizarea de cod galben emisă de meteorologi pentru Bucuresti, Primaria Capitalei a stabilit, împreună cu toţi factorii responsabili din cadrul Municipalitatii, principalele masuri pentru aceasta perioadă.

Astfel, odata cu instituirea codului galben pentru Bucuresti, incepand cu ora 16.00, operatorii de deszapezire din toate sectoarele Capitalei sunt in stare de alerta, parcul de utilaje este pregatit, iar utilajele de deszapezire sunt pozitionate in puncte fixe, urmand ca, pe parcursul noptii, daca va fi necesar, sa se aplice tratamente preventive cu materiale antiderapante in pante, rampe, poduri si pasaje, dar si pe bulevardele principale.

Totodata, inspectorii Directiei de Control din cadrul Primariei Capitalei vor fi in teren pentru verificarea actiunilor operatorilor de deszapezire.

Total utilaje - 407 utilaje, dupa cum urmeaza:
Sectorul 1- 68 de utilaje. Vor fi dispuse utilaje in puncte fixe in Piata Victoriei, Piata Romana, b-dul Aviatorilor (rest. Pescarus), Piata Charles de Gaulle, Calea Floreasca, (pasaj),str. Nicolae Caranfil (la AGIP), bd. Aerogarii (OMV), Gara de Nord, bd. Banu Manta, (primarie), Calea Grivitei, (pod Grand, Piata Chibrit, DN Mol Otopeni), Poligrafiei (Lukoil), Bucuresti-Targoviste, (Mol), sos. Chitila (Lukoil), Academia de Politie, Bucurestii Noi (OMV)

Sectorul 2 - 120 de utilaje - Vor fi dispuse utilaje in puncte fixe la Pod Fundeni, pod Europa, pod Pipera, pod Soseaua Noua, Doamna Ghica, Bucur Obor, capatul tramvaiului 14, Pantelimon. 

Sectorul 3 - 59 de utilaje - Vor fi dispuse utilaje in puncte fixe in Piata Hurmuzachi, str. Ramnicu Valcea intersectie Ramnicu Sarat, bd. Theodor Pallady intersectie cu bd. 1 Decembrie. 

Sector 4 - 54 de utilaje - Vor fi dispuse utilaje in puncte fixe la Mitropolie, bd. Brancoveanu intersectie cu sos. Oltenitei, Aparatorii Patriei, platou Pieptanari, Vacaresti-Arhive, parcul Carol, Big Berceni, Nitu Vasile, Fantana Florilor, str. Iriceanu intersectie cu Berceni, rond Metro. 

Sector 5 - 37 de utilaje. De asemenea, vor fi dispuse utilaje in puncte fixe in Piata Constitutiei, Academia Militara, intersectia Calea Ferentari cu Pieptanari, sos. Alexandriei/ sos. Bucuresti-Magurele, str. Sebastian, str. Antiaeriana, str. Petre Ispirescu. 

Sector 6 - 69 utilaje - Vor fi dispuse utilaje in puncte fixe la Artifex, Piata Leul, podul Grant, Cora Lujerului, Moghioros, Semanatoarea intersectie cu Virtutii. 

De asemenea, s-a transmis catre ALPAB si catre ADP-urile de sector sa fie pregatiti de interventii pe timpul noptii, sa ia masuri in cazul in care, din cauza vantului, se rup crengi, copaci etc. 

Totodata, Primaria Capitalei, prin Directia Generala de Asistentia Sociala a Municipiului Bucuresti (DGASMB) si Politia Locala, continua actiunile de identificare si adapostire a oamenilor strazii, astfel incat acestia sa fie cazati in cele trei adaposturi ale Municipalitatii.

In prezent, in cele trei centre sociale ale DGASMB sunt cazate 208 de persoane. (Complexul de Servicii Medicale din Theodor Pallady, Adapostul "Sf. Luca" din Berceni, si Centrul de Asistenta pentru Mama și Copil din Soseaua Viilor. In total, DGASMB dispune de o capacitate de cazare de 1.100 de locuri.

Pentru orice sesizare privind persoanele fara adapost precum si pentru urgente RADET, ENEL, ApaNova, Adminstratia Strazilor etc. reamintim ca Primaria Capitalei a pus la dispozitia cetatenilor numarul de telefon gratuit dispecerat PMB, 0.800.800.868, disponibil 24 de ore din 24.