26 mai 2022

PMP: Oficialii europeni acuză faptul că nu a existat un pact politic al României pe PNRR

Distribuie pe rețelele tale sociale:

România a ajuns la coada clasamentului şi în privinţa adoptării PNRR, ce demonstrează că încă nu am scăpat de coşmarul incompetenţei guvernamentale, susţine Partidul Mişcarea Populară (PMP). Partidele se schimbă la putere, premierii vin şi pleacă, dar indolenţa şi nepăsarea faţă de România, rămân pe loc.

Încă 4 state europene au primit acordul Bruxelles-ului pentru adoptarea Programelor lor de rezilienţă, iar în câteva săptămâni, vor primi şi un avans de 13%, ceea ce înseamnă că proiectele lor, cu bani europeni, pot fi demarate anul acesta.

În schimb, Romania aşteaptă venirea toamnei, poate a iernii, ca să refacă PNRR. Presa germană a semnalat, aceste zile, exact ce susţinea şi domnul presedinte al partidului, Cristian Diaconescu, dezvăluind că funcţionarii de la Bruxelles, mai ca ar fi anulat întreg proiectul românesc. Jurnaliştii germani scriu că PNRR-ul ţării noastre era întocmit atât de prost, încât tehnocraţii europeni l-au respins, din start, fără să stea prea mult pe gânduri.

Acest lucru, în timp ce premierul Cîţu se gândeşte la vacanţa lui în Vama Veche, iar preşedintele Iohannis este, de câteva săptămâni bune, la relaxare, nimeni nu ştie unde. Toată lumea este în concediu, liderii PNL îşi fac aranjamentele de partid pentru alegerile din septembrie, de prin ţările calde, iar proiectul PNRR stă prin birourile ministerelor, la aer condiţionat.

PMP acuză faptul că anul acesta este pierdut în privinţa investiţiilor cu bani europeni, mai ales că mai toate proiectele de dezvoltare locală se află înscrise în PNRR. Mai mult, aceste proiecte sunt trecute în cheltuielile de buget pe anul acesta, care vor ori pierdute, ori amânate, cu cel puţin un an.

În acelaşi timp, preşedintele PMP, Cristian Diaconescu susţine că, în urma discuţiilor purtate cu membrii Comisiei Europene, a rezultat faptul că PNRR este o şansă unică pentru România, mai ales pentru că proiectele de finanţare europeană sunt o mare oportunitate pentru dezvoltarea infrastructurii rutiere. „Din păcate, ţara noastră este printre puţinele state membre care au nevoie de bani pentru aşa ceva”, a adăugat domnul Diaconescu.

De asemenea, cei de la Bruxelles nu pot înţelege de ce acest proiect al României nu a fost negociat şi dezbătut în ţară de toţi factorii de decizie, în condiţiile în care sunt înregistrate la Bruxelles, foarte multe plângeri ale românilor referitoare la proiectul depus de propriul Guvern.”Oficialii europeni acuză faptul că nu a existat un pact politic al României pe PNRR”, a adăugat domnul Diaconescu.