29 septembrie 2022

PNL Baia Mare: Primăria Baia Mare blochează aflarea adevărului despre banii plătiţi de cetăţeni pentru salubrizare.

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Primarul Cătălin Cherecheş încearcă să blocheze aflarea adevărului despre ceea ce s-a întâmplat cu banii plătiţi de băimăreni în 2021 pentru salubrizare. Angajaţii Primăriei, plătiţi din bani publici, au refuzat deja de două ori să se prezinte în faţa Comisiei care analizează relaţiile economice şi cheltuirea banilor publici în relaţia Primărie – Drusal, în condiţiile în care această comisie a fost înfiinţată în mod legal printr-o Hotărâre a Consiliului Local.

Conform Hotărârii Consiliului Local, această comisie este abilitată să analizeze relaţiile economice şi cheltuirea banilor publici în relaţia cu Drusal, să analizeze toate procesele aflate pe rol cu operatorul de salubritate, să verifice modalitatea de executare a contractelor de salubrizare stradală şi menajeră şi, desigur, să vină cu propuneri de remediere, în regim de urgenţă, a actualei situaţii de criză.

Pentru a afla concret care este situaţia plăţilor Primăriei către Drusal şi ce s-a întâmplat cu banii plătiţi anul trecut de băimăreni pentru salubrizare, membrii comisiei i-au chemat pe angajaţii Primăriei care deţin informaţiile respective să vină să prezinte toate datele în cadrul comisiei. Aceştia au refuzat să vină, iar membrii comisiei au discutat inclusiv despre sancţionarea lor cu diminuarea salariului în cazul în care vor continua cu această atitudine.

„Este de neconceput ca angajaţii Primăriei, care sunt plătiţi din bani publici, să nu vină în faţa unei comisii a Consiliului Local, constituită în mod legal, pentru a prezenta informaţii de interes public. Băimărenii trebuie să ştie ce a făcut Primăria cu banii colectaţi de la ei anul trecut pentru salubritate şi de ce aceşti bani nu au ajuns la Drusal pentru a nu ne confrunta astăzi cu o criză fără precedent a gunoaielor. Primăria Baia Mare are o responsabilitate faţă de cetăţeni şi trebuie să prezinte în mod transparent cum stau lucrurile. Băimărenii nu mai pot fi duşi de nas cu un foc de artificii sau cu luminiţe de sute de mii şi milioane de lei, când gunoiul devine un pericol real pentru sănătatea lor. Aşteptăm ca primarul să îşi asume responsabilitatea, iar angajaţii Primăriei să se prezinte în faţa faţa comisiei cu toate informaţiile şi datele de care aceasta are nevoie pentru a lămuri lucrurile şi pentru a veni cu o soluţie la problema salubrizării oraşului,, a declarat deputatul PNL Călin Bota, preşedintele PNL Baia Mare.

Comisia pentru verificarea relaţiilor dintre Primărie şi Drusal a fost înfiinţată prin votul Consiliului Local la iniţiativa PNL Baia Mare şi îşi propune să vină cu răspunsuri concrete la multe întrebări pe care le pun băimărenii în aceste zile în legătură cu criza gunoaielor şi cu banii pe care i-au plătit pentru salubrizare.

Biroul de presă
PNL Baia Mare
Comunicat de presă – PNL Baia Mare