Publicat: 22 Aprilie, 2016 - 15:50
Share

Liberalii cer demisia lui Liviu Dragnea de la conducerea PSD, după ce acesta a primit o condamnare de doi ani de închisoare cu suspendare în dosarul Referedumului.

”Partidul Național Liberal s-a abținut de la emiterea de judecăți de valoare asupra vinovăției ori a nevinovăției dlui Liviu Nicolae Dragnea, de la momentul trimiterii sale în judecată până în prezent. Considerăm că aceasta a fost abordarea corectă deoarece nu am dorit să inducem în niciun fel vreun semn de întrebare asupra sentinței finale. Față de actuala situație, în care condamnarea dlui Liviu Nicolae Dragnea a fost confirmată definitiv, considerăm că este obligatoriu gestul demisiei sale din calitatea de președinte al Partidului Social Democrat. Acest punct de vedere nu se bazează pe un demers de intruziune în deciziile PSD, care este liber să-și ia deciziile de cuviință, ci pe constatarea unui precedent extrem de toxic în politica românească”, se arată înt-un comunicat al PNL.

Liberalii menționează că din acest moment Dragnea poartă eticheta de condamnat pentru fraudă electorală și este de neîmaginat ca în contextul alegerilor din acest an să rămână în continuare președinte al PSD.

”Până astăzi, dnul Liviu Nicolae Dragnea a beneficiat de prezumția de nevinovăție, ca orice alt cetățean al României, dar de astăzi înainte actualul lider al PSD poartă eticheta de condamnat pentru fraudă electorală, indiferent care este scopul sau contextul infracțiunii. Ar depăși orice imaginație ca, în contextul alegerilor locale și parlamentare din acest an, dnul Dragnea să rămână la conducerea PSD, menținând astfel suspiciunea continuării acestor practici de deturnare a votului”, au trasnmis reprezentanții PNL.

„Facem, pe această cale, apel la reprezentanții PSD să se abțină de la orice demers de natură a relativiza relevanța unei decizii definitive a instanței judecătorești, deoarece un astfel de demers echivalează cu un atac la fundamentul statului de drept. Ar fi o dovadă de decență politică doar să ia act și să evite, măcar de această dată, atacurile la adresa Justiției. Partidul Național Liberal evidențiază importanța pe care o are în acest moment integritatea în exercitarea funcțiilor publice și politice pentru eliminarea neîncrederii manifestată față de întreaga clasă politică”, se mai arată în comunicatul PNL.