Publicat: 30 Iunie, 2016 - 17:55
Share

Partidul Național Liberal solicită PSD să-i retragă deputatului Sebastian Ghiță, de urgență, sprijinul politic în baza căruia acesta deține calitatea de membru al Comisiei comune permanente a Camerei Deputaților și Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activității SRI.

Trimiterea în judecată a deputatului Sebastian Ghiță pentru dare de mită, șantaj și spălare de bani, alături de fostul șef al Poliției Județene Prahova, de fostul șef al DGA Prahova și de doi procurori șefi din Parchetul Curții de Apel Ploiești este absolut incompatibilă cu deținerea, în continuare, a funcției de membru într-o comisie parlamentară care controlează un serviciu de informații al statului român.

Mai mult, menținerea lui Ghiță în cadrul Comisiei SRI este cu atât mai gravă cu cât acesta a mai fost trimis în judecată în alt dosar. Ghiță reușește contraperformanța de a avea două dosare în care este trimis în judecată și continuă să facă totuși parte din Comisia de control parlamentar al unui serviciu secret.

Deputatul PSD ar fi trebuit să se retragă din funcția de membru al acestei comisii pentru a nu afecta nici acest for parlamentar, dar nici serviciul de informații al cărui obiect de activitate îl constituie. Membrii acestei comisii trebuie să dea dovadă de probitate în absolut orice aspect al vieții lor, atât publice, cât și private.

PNL cere PSD să dea dovadă, măcar de această dată, de responsabilitate și să nu procedeze ca în trecut, când l-a susținut în cadrul Comisiei de control, deși acesta demisionase din partid, iar conducerea PSD anunțase că va decide asupra retragerii sprijinului, lucru care nu s-a întâmplat niciodată.

Departamentul de Comunicare al PNL

Comunicat de presă - PNL