Publicat: 19 Decembrie, 2017 - 13:41
Share

Preşedinte PNL Bucureşti, Cristian Buşoi, a semnat următoarea declaraţie de presă: 
''Măiestria bugetării pe care dna Firea o realizează prin ultima rectificare şi prin suma alocată recent către companiile municipale constă în deturnarea perfect acoperită birocratic a 25% din bugetul Capitalei către interesele găştii dnei primar.

Fac un apel la USR să susţină, alături de PNL, un audit al unei firme independente pentru banii alocaţi de primarul general companiilor municipale, incluzând ultima suplimentare de 60 de milioane de euro, şi pentru mecanismele prin care aceste companii pot cheltui banii publici.

Legat de suplimentarea recentă pentru companiile municipale, atrag atenţia că ce urmăreşte primarul Firea este să 'dosească' 60 de milioane de euro, pentru a nu risca să fie confiscaţi de guvernul Tudose, în condiţiile unui excedent bugetar al administraţiei Capitalei, incapabile sa investească pentru a rezolva problemele grave cu care se confrunta bucureştenii : traficul, pierderile din sistemul de termoficare, consolidarea clădirilor cu risc seismic, sistemul de sănătate.

Problema nu este că Primăria vrea să 'topească' aceşti bani pe ultimele zile din an, ci că şi-i pune deoparte pentru a-i face dispăruţi cu picătura la anul, tocmai ca să asigure legalitatea 'evaporării' a 60 de milioane de euro.

În aceste condiţii, este nevoie de un audit privat pentru bugetul alocat înfiinţării companiilor municipale, asta incluzând şi această 'felie', suplimentată recent, de 60 de milioane, pentru a împiedica măcar 'dispariţia' acestor bani pe parcursul anului viitor.

Şi pentru a explica de ce 25% din bugetul Capitalei este subtilizat şi direcţionat spre primăria paralelă a dnei Firea trebuie spus că aproape 10% din bugetul Bucureştiului - aproximativ 100 de milioane de euro, este alocat pentru 'spectacole şi concerte' şi alţi 15% merg la companiile municipale, care au înghiţit până acum, una peste alta, 175 de milioane de euro.

Susţin, în principiu, demersul USR privind sesizarea Curţii de Conturi, însă pentru a monitoriza eficient cheltuirea banilor în companiile înfiinţate de municipalitate e nevoie de un audit independent.

Fac un apel la aducerea unei companii independente de audit care să urmărească maniera în care s-a construit bugetul alocat celor 22 de mega companii municipale şi care sunt mecanismele de cheltuire a banului public în aceste companii''.

Cristian Buşoi 
Preşedinte PNL Bucureşti

Tag-uri Nume: