Publicat: 30 Noiembrie, 2018 - 12:46

Partidul Naţional Liberal a demarat campania pentru Autostrada Iaşi-Târgu Neamţ-Târgu Mureş, obiectivul principal fiind acela de a determina guvernarea actuală să iniţieze demersurile necesare pentru construirea autostrăzii, absolut necesară pentru dezvoltarea Moldovei.

În cadrul campaniei PNL pentru Autostrada Unirii se va desfăşura şi o campanie de strângere de semnături şi distribuire pliante de informare, în condiţiile în care mobilizarea opiniei publice pentru susţinerea construirii Autostrăzii Iaşi-Târgu Neamţ-Târgu Mureş este esenţială. În acest sens, PNL a iniţiat petiţia publică "Autostrada Unirii cu bani europeni" pentru a determina guvernul României să asigure finanţarea autostrăzii din bani europeni, gratis, fără alte costuri ascunse prin formule de tip parteneriat public-privat. Petiţia poate fi semnată la www.pnl.ro/petitieA8.

Construirea autostrăzii Iaşi-Târgu Neamţ-Târgu Mureş este un obiectiv asumat de Partidul Naţional Liberal, care va asigura legătura dintre Moldova şi Ardeal şi Vestul Europei şi va crea premisele pentru a genera locuri de muncă mai bine plătite şi va impulsiona dezvoltarea economică, creşterea investiţiilor, exporturilor şi turismului. Până în acest moment, pentru zona Moldovei, lipsa infrastructurii corespunzătoare a condus la creşterea discrepanţelor şi a decalajelor interregionale, la accentuarea migraţiei şi la o rată şi mai redusă a investiţiilor străine comparativ cu restul ţării, bunăstarea judeţelor din Moldova fiind în mod clar afectată.

Potrivit legii promulgate ieri de preşedintele Klaus Iohannis pentru construirea Autostrăzii Unirii, ministerul Transporturilor trebuie să demareze, în 30 de zile, procedurile necesare pentru realizarea autostrăzii.

În acest sens, PNL somează guvernarea PSD-ALDE să transmită la Comisia Europeană cererea de finanţare din bani europeni a autostrăzii Iaşi - Tg. Mureş. Comunicat de presă - PNL
 

Tag-uri Institutii: