Publicat: 5 Februarie, 2015 - 14:02
Share

Grupul deputaților PNL va depune săptămâna viitoare, în prima ședință de plen a Camerei Deputaților, moțiunea simplă intitulată "PSD guvernează la negru - Totul pentru PSD. Nimic pentru cetățean" care este adresată ministrului Muncii, Rovana Plumb, a anunțat, joi, într-o conferință de presă, purtătorul de cuvânt al deputaților liberali, Cristina Pocora.

”Grupul PNL va depune săptămâna viitoare o moţiune simplă, prima moţiune din această sesiune. Ea îi este adresată ministrului Muncii, doamnei Rovana Plumb, şi se intitulează <<PSD guvernează la negru. Totul pentru PSD, nimic pentru cetăţean>>. Aceasta este deviza pe care o vedem la tot pasul în toate acţiunile PSD (...) Pe 2 septembrie PNL a invitat-o pe Rovana Plumb să vină la comisie pentru a dezbate probleme care îi interesează pe cetăţeni şi proiecte de legi şi ordonanţe pe care le promovează ministerul, dar de cinci luni de zile doamna ministrul se teme să vină la Comisia de muncă şi preferă să vorbească ori pe holurile Parlamentului, ori în studiourile de televiziune, dar mai puţin în Parlament”, a spus Pocora.

Liberalii sunt nemulţumiţi la art. 5 al OUG 86/2014 prin care Guvernul desființează Inspecția Muncii și Agenția Națională pentru Plăți și Inspecție Socială, urmând să formeze, prin comasare Agenția Națională pentru Inspecția Muncii și Securitate Socială.

"E contradicție și între doctrină și acțiune la PSD, pentru că tocmai Inspecția Muncii, prin atribuțiile ei, vine să se asigure că nu sunt încălcate drepturile angajaților, ori tu, partid de stânga, vii și lovești această categorie, pentru că mai importanți ți se par șomerii de partid și trebuie să-i angajezi pe ei în instituțiile statului, decât angajații acestei țări", a explicat Pocora.