Publicat: 20 Ianuarie, 2015 - 16:02
Share
Pentru că nu organizează alegeri la şefia CJ Cluj

Co-președintele executiv al PNL Cluj, Mihai Seplecan, a depus, marți, la Parchetul instanței supreme, o plângere penală pentru abuz în serviciu împotriva premierului Ponta, pentru că nu organizează alegeri parțiale la președinția CJ Cluj, după demisia lui Horea Uioreanu. 

Potrivit lui Seplecan, premierul a fost notificat după al doilea tur de prezidențiale să respecte legea și să facă demersurile pentru organizarea alegerilor parțiale pentru funcția de președinte al CJ Cluj. 

“Deşi a fost notificat din vreme şi în mod repetat cu privire la necesitatea organizării de alegeri parţiale pentru funcţia de preşedinte al CJ Cluj, premierul Victor Ponta a ales să nu respecte legea, motiv entru care marţi am depus plângere penală la Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) împotriva premierului Victor Ponta, pentru abuz în serviciu. După turul al doilea al alegerilor prezidenţile, l-am notificat pe Victor Ponta să respecte legea şi să facă diligenţele necesare desfăşurării alegerilor parţiale pentru funcţia de preşedinte al CJ Cluj. Am cerut să se adopte o HG prin care să stabilească, cel mai târziu la jumătatea lunii ianuarie a anului 2015, data de desfăşuare a alegerilor parţiale pentru funcţia de preşedinte al CJ Cluj”, susține Seplecan, liderul grupului de consilieri judeţeani al PNL Cluj, 

Acesta susţine că a aşteptat suficient ca premierul “să binevoiască să aplice legea în judeţul Cluj” şi să emită un act normativ care să stabilească data alegerilor pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj.

 “Dorim tragerea la răspundere penală a numitului Victor Ponta pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu. Nu numai judeţul Cluj este în această situaţie, aceasta generalizându-se la nivel naţional. Liderii PSD sunt în degringoladă şi în loc să vadă interesul cetăţeanului ca fiind prioritar se agaţă de putere. Îi îndemn pe colegii din alte judeţe în care nu s-au organizat alegeri parţiale şi unde Victor Ponta a ales să încalce legea, să ne urmeze exemplul şi să îl acţioneze în judecată pe acest politician fără nici un respect faţă de legi şi banii românilor”, scrie Seplecan.

Funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj a rămas vacantă în 6 octombrie 2014, când prefectul judeţului, Gheorghe Ioan Vuşcan, a emis ordinul prin care se constată încetarea de drept a mandatului de preşedinte al Consiliului Judeţean al lui Horea Uioreanu, ca urmare a demisiei acestuia.

Uioreanu a fost arestat preventiv în 29 mai 2014 pentru fapte de corupţie.