Publicat: 17 Ianuarie, 2015 - 12:45
Share

PNL Diaspora dezaprobă numirea fostului ministru delegat pentru Românii de Pretutindeni, Bogdan Stanoevici, în funcția de secretar de stat la Ministerul Culturii și solicită demisia de urgență a guvernului.

'Dorim să reamintim opiniei publice faptul că Stanoevici se numără printre principalii vinovați ai eșecului organizării secțiilor de votare din străinătate, motiv pentru care a și fost remaniat în urmă cu aproximativ o lună. De asemenea, domnia sa a afișat o atitudine constant arogantă la adresa românilor din Diaspora care doreau să voteze', se arată într-un comunicat de presă al PNL Diaspora.

PNL Diaspora consideră 'inacceptabil faptul ca, la numai câteva săptămâni după ce un ministru este remaniat pe motiv de incompetență și conduită inadecvată cu funcția pe care o ocupă, aceeași persoană să fie numită într-o altă demnitate publică, așa ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat'.

'De asemenea, maniera aleasă de Victor Pota pentru a-l reintroduce pe Stanoevici în Guvern — vineri seara, la adăpostul ultimelor minute de program — este exponențială pentru stilul abject în care PSD înțelege să conducă executivul. 'Cu câteva zile în urmă, premierul Ponta lansa un apel în care cerea românilor să îi acorde timpul necesar pentru a înțelege cu ce anume a greșit și care sunt cauzele uriașului vot de blam primit în 16 noiembrie', se mai arată în comunicat.