Publicat: 1 Martie, 2012 - 17:11
Share

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a precizat, Joi, că ar accepta invitația premierului Ungureanu la dialog, dacă acesta ar avea în vedere un "dialog autentic, putere -opoziţie, putere-societate, opoziţie-societate".

“Nu am nimic împotriva dialogului autentic, putere -opoziţie, putere-societate, opoziţie-societate (…). Nu accept şi nu particip la pseudo-dialog, la dialoguri ipocrite, la puneri în scenă. În momemtul în care premierul Ungureanu  va lansa  o invitaţie  concretă  în spaţiu şi timp pe o temă concretă  la dialog, am să vă spun ce cred. În principiu , consider că este normal să aibă un dialog”, a spus Antonescu despre o posibilă invitaţie  la dialog venită din partea premierului Ungureanu.

El a susţinut că i s-ar fi părut normal ca această invitaţie să vină în momentul în care a devenit premier pentru că a fost învestit într-un Parlament  fără Opoziţie, adică “invalid”, “handicapat”.

"Este destul de deprimant faptul că un premier nou în legătură cu care s-au născut speranțe în toate direcțiile – am văzut, în mod spectaculos, și în tabăra Opoziției, prin dl Ponta; asta e foarte bine, e bine să fim optimiști și să punem binele în față – că poate să schimbe ceva, comportamentul măcar al puterii. Am văzut că din program nu (nu a schimbat, n.r.), am văzut că din persoane, nu, măcar din comportament. E trist că după cel puțin trei săptămâni de când e premier, dumnealui să spună, în vreme ce se confruntă de la momentul învestirii sale cu un Parlament invalid, handicapat, căruia îi lipsește o jumătate, să spună că „s-ar putea” ca de săptămâna viitoare să discutăm și chestiunea asta. Mi se părea normal ca un premier nou și preocupat de regulile democrației și de rolul Parlamentului, să-i fie prima grijă asta. Când eu sunt învestit fără audieri legale în comisii, când eu sunt învestit cu o jumătate de sală goală, când eu am din prima zi a mandatului meu o grevă parlamentară a întregii Opoziții, ar fi trebuit cred, să fie prima preocupare dialogul pe acest subiect. Deplâng întârzierea cu care acest lucru are loc, ceea ce nu înseamnă, repet, că refuz vreun dialog", a conchis liderul liberal.

Premierul Ungureanu ar urma să invite opoziţia la discuţii, una din teme urmând a fi funcţionarea Parlamentului.