19 august 2022

PNL închide a doua companie municipală

Distribuie pe rețelele tale sociale:

PNL închide a doua companie municipală, Managementul Transportului, prin iniţierea unui proiect de hotărâre de Consiliu General, rămânând fidel angajamentului luat faţă de bucureşteni.

Violeta Alexandru, preşedintele PNL Bucureşti: „Vom opri risipa banului public, pentru că în aceste companii s-a făcut un jaf al banilor bucureştenilor, care trebuie oprit. Suntem determinaţi, în pofida tuturor presiunilor şi încercărilor actualilor directori şi şefi din aceste companii, de a-i menţine în funcţii, deşi nu au muncit pentru bucureşteni şi au cheltuit banii publici pentru orice altceva decât pentru creşterea calităţii serviciilor, să închidem acest companii şi să dăm posibilitatea oricărui antreprenor din Bucureşti sau din ţară să depună oferte, în mod transparent, la Primărie, pentru desfăşurarea de activităţi care până acum au fost prestate de aceste companii.

Este o decizie luată din respect pentru bucureşteni, inclusiv pentru cei care lucrează în mediu privat şi care au văzut în aceşti ani că banii lor din taxe şi impozite au fost folosiţi pentru salariile acestor directori, pentru maşini şi alte avantaje.

Închidem aceste companii şi la fel fac şi partenerii USR-PLUS, din respect pentru angajamentul Primarului General de a optimiza costurile publice în Bucureşti, efort pe care îl face alături de consilierii generali, de a opri hemoragia de bani publici către tot felul de cheltuieli care nu aveau niciun fel de justificare.

Situaţia financiară a Bucureştiului nu este deloc bună, Primarul General a explicat-o foarte clar, este cea mai evidentă bătaie de joc pe care PSD a făcut-o banului public şi se vede acest lucru cel mai clar la Bucureşti. Companiile municipale trebuie închise, una câte una, prin decizii ale CGMB.

Andrei Badiu, consilier general PNL în CGMB: „Situaţia găsită la această companie, Managementul Transportului, este similară cu cea de la compania Turistica, în sensul că veniturile nete ale societăţii au ajuns la un nivel de 12% din valoarea capitalului social. În 2019, compania a avut o cifra de afaceri de 730 de mii de lei. Ca titlu de comparaţie, doar cheltuielile cu indemnizaţiile organelor de conducere au fost duble faţă de atât. Fondul de salarii al acestei companii era de opt ori mai mare decât cifra de afaceri, iar cifra de afaceri era de nouă ori mai mica decât orele suplimentare ale acestei companii.

Această companie a plătit chirii de o valoare dublă faţă de cifra de afaceri. Compania a achiziţionat 13 vehicule electrice, o marcă de renume, pe care le-a pus la dispoziţie unei entităţi private, şi nu ştim ce venituri a generat.

15 milioane de lei au fost aruncaţi, pe fereastră, prin această companie, în condiţiile în care noi nu ştim cum să mai găsim 15 milioane de lei pentru a-i investi în proiectele de infrastructură. Vom continua demersurile legate de companiile municipale şi vom scoate la iveală toate neregulile din aceste companii.

PNL depune un proiect, în CGMB, privind transparenţa autorizaţiilor de construcţie în Capitală

PNL va depune, în cursul acestei săptămâni, după finalizarea consultărilor cu USR-PLUS şi PMP, un proiect de horătâre de CGMB privind transparenţa autorizaţiilor de construire din Bucureşti.

Violeta Alexandru: „Apreciem faptul că orice bucureştean trebuie să ştie ce autorizaţii de construcţie s-au emis în perimetrul locuinţei sale, este justificat să aibă un interes să ştie ce se construieşte în zona casei sale. Proiectul va obliga municipalitatea să afişeze, pe site, toate autorizaţiile de construire din Bucureşti.

Obiectivul PNL este foarte clar în acest mandat, îl sprijinim pe Primarul General în a face curăţenie după dezastrul PSD, şi a pune pe masa proiecte viabile, care să ducă la creşterea calităţii vieţii în Bucureşti.

Adrian Moraru, consilier PNL în CGMB: „Proiectul de hotărâre spune foarte simplu că toate autorizaţiile de construcţie, de la adoptarea acestei hotărâri, cu respectarea GDPR, vor fi publice, pe site. De asemenea, în termen rezonabil, de şase luni, dorim ca inclusiv autorizaţiile de construcţie emise de la 2018 în prezent, să fie şi ele publicate.

Acesta este lucrul cel mai important, transparenţa. Cred că vom avea şi susţinerea partenerilor şi va fi un proiect cu un impact major pentru oraş.”