27 septembrie 2022

PNL Maramureş: Judeţul Maramureş are peste 100 de proiecte aprobate în Programul Naţional de Investiţii „Anghel Saligny”

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Judeţul Maramureş are peste 100 de proiecte aprobate în Programul Naţional de Investiţii „Anghel Saligny”, având o valoare totală de 1.253.058.471,09 lei.

Din această sumă, 716 milioane lei sunt pentru modernizarea şi reabilitarea drumurilor şi podurilor, 537 milioane lei sunt prevăzuţi pentru proiectele de extindere a reţelelor de apă şi canalizare, iar repartizarea banilor pentru proiectele de extindere a reţelei de distribuţie a gazelor naturale va fi realizată într-o alocare viitoare.

Acest program, susţinut şi realizat de Partidul Naţional Liberal în septembrie 2021, are ca obiectiv principal modernizarea comunităţilor locale prin realizarea de investiţii în infrastructura locală, drumuri judeţene şi locale, în infrastructura de reţele edilitare: apă şi canalizare, precum şi pentru extinderea reţelei de distribuţie a gazelor naturale.

Ionel Bogdan, preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, a susţinut încă de la început acest program prin care Guvernul României asigură implementarea proiectelor pentru serviciile de bază în localităţile din România. „Aşa cum am promis, fiecare administraţie locală va primi banii necesari pentru implementarea proiectelor de dezvoltare a comunităţilor.

Am susţinut Programul Naţional de Investiţii „Anghel Saligny” încă de la început pentru că este un plan foarte bun prin care administraţiile locale pot primi banii necesari atât pentru modernizarea şi reabilitarea infrastructurii rutiere, cât şi pentru dezvoltarea reţelelor de apă, canalizare şi de gaze.

Mulţumesc Guvernului şi premierului Nicolae Ciucă pentru sprijinul pe care îl oferă judeţului nostru.

Mulţumesc parlamentarilor PNL Maramureş pentru susţinerea programului!”, a declarat Ionel Bogdan.

În ceea ce priveşte proiectele Consiliului Judeţean Maramureş pentru dezvoltarea judeţului, administraţiei judeţene i-a fost alocată suma de 140 de milioane lei pentru realizarea a trei obiective de investiţii, şi anume: Reabilitare DJ108A Gârdani – limită judeţul Sălaj, Reabilitare DJ108E Mireşu Mare – Lucăceşti – Dăneştii Chioarului – Pribileşti – Mogoşeşti – Hideaga (DJ193), Reabilitare DJ182B Baia Mare – Coaş.

Biroul de presă
PNL Maramureş