27 septembrie 2022

PNL Neamţ: Solicităm demiterea şefului DRDP Iaşi, pentru întârzierea nejustificată a lucrărilor de la podul Horia

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Şefii PSD Neamţ, Ionel Arsene, Adrian Niţă şi Daniel Harpa sunt obligaţi să acţioneze urgent şi să ia toate măsurile pentru demiterea şefului Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Iaşi, Mugurel Laicu, instalat în această funcţie cu sprijinul lor. Dacă nu o vor face, înseamnă că sunt complici la bătaia de joc care persistă de o bună perioadă la Roman, de când au început lucrările la podul de la Horia.

Deloc complexe, aceste lucrări puteau fi executate în lunile iunie, iulie, septembrie sau chiar octombrie, nicidecum acum, în luna august, când foarte mulţi romaşcani şi locuitori din Zona Metropolitană Roman s-au întors acasă. Chiar şi în aceste condiţii, la podul de la Horia se lucrează anevoios, în ritm de melc, cu câte doi, trei muncitori. O soluţie simplă ar fi fost organizarea lucrărilor în timpul nopţii, atunci când valorile de trafic sunt mult scăzute. Din nefericire, nu se întâmplă acest lucru, aspect care demonstrează dispreţul făţiş al directorului DRDP Iaşi şi al PSD Neamţ faţă de romaşcani.

Şi mai jignitor este faptul că, aşa după cum recunoaşte într-o postare pe o reţea de socializare, Mugurel Laicu s-a aflat zilele trecute în judeţul Neamţ, unde altfel decât la baronaşul PSD, Daniel Harpa, la Tg. Neamţ, însoţit de prefectul marionetă, Adrian Niţă. Ulterior, excursia a continuat la Girov şi Poiana Largului, pentru poze şi relaxare. Considerăm că dacă tot s-a aflat în judeţul Neamţ, avea datoria să vină să vadă cum se lucrează la podul de la Horia şi să ia măsuri pentru urgentarea lucrărilor. Cum nu s-a deplasat la Roman, considerăm că această atitudine demonstrează slugărnicie faţă de şefii PSD Neamţ cărora nu le pasă de romaşcani.

În concluzie, această bătaie de joc trebuie să ia sfârşit, iar lucrările finalizate cât mai rapid. Un prim pas este demiterea lui Mugurel Laiş, incompetentul director al DRDP Iaşi, după care ar trebui să urmeze scuze publice din partea lui Ionel Arsene, Daniel Harpa şi Adrian Niţă adresate romaşcanilor şi celor din împrejurimi.

George Lazăr, preşedinte PNL Neamţ
Laurenţiu Leoreanu, deputat PNL
Eugen Ţapu-Nazare, senator PNL
Comunicat de presă – PNL Neamţ