Publicat: 13 Iunie, 2018 - 13:30

COMUNICAT DE PRESĂ AL PREŞEDINTELUI ORGANIZAŢIEI PENSIONARILOR ŞI VARSTEI A TREIA A PNL, LUCREŢIU TUDOROIU: PENSIONARII ROMANI, FURAŢI DE GUVERNAREA PSD-ALDE!

Datele Institutului Naţional de Statistică, date publicităţii astăzi, contrazic cu vocea seacă a cifrelor triumfalismul trâmbiţat pe toate canalele media de către doamna ministru Lia Olguţa Vasilescu. Ele spun un singur lucru: pensiile românilor au scăzut cu 0,9% în ultimul trimestru faţă de trimestrul precedent.

Pensia medie lunară de 1122 de lei este mai mică nu doar în expresie absolută, ci şi ca putere de cumpărare. Pensia reală a românilor a scăzut chiar şi mai accentuat, cu 1,9%.

Inflaţia, cea mai mare din ultimii cinci ani, şi-a adus o contribuţie hotărâtoare la diminuarea pensiei reale. Mai mult însă decât inflaţia, amânarea indexării punctului de pensie de la 1 ianuarie la 1 iulie 2018 a făcut ca pensionarii români să devină principalii sponsori ai guvernării PSD-ALDE. Banii neîncasaţi de către pensionari în aceste şase luni îi transformă din beneficiari în creditori ai sistemului de asigurări sociale.

Domnia legii, promovată de goarnele de presă ale actualei guvernări doar atunci când îi este convenabilă, este în fapt încălcată atunci când este vorba de drepturile fundamentale ale populaţiei, aşa cum este cazul dreptului patrimonial la pensie. Asistăm la un furt constant din buzunarele a milioane de simpli pensionari. Hoţii sunt cunoscuţi, şi se află toţi pe scaunele ministeriale şi la prezidiul celor două camere ale Parlamentului.

Doamna ministru Lia Olguţa Vasilescu ne-a dat, de la întronizarea sa ca ministru al Muncii şi Justiţiei Sociale, asigurări constante că domnia sa şi coaliţia pe care o reprezintă susţin interesele pensionarilor. Datele furnizate astăzi de către INS spun însă altceva.

Constatăm eşecul total al Partidului Social Democrat în îndeplinirea programului de guvernare cu care a câştigat alegerile.

Solicităm doamnei Lia Olguţa Vasilescu asumarea acestui eşec şi consecinţa lui firească, demisia!

Lucreţiu Tudoroiu

Preşedinte Organizaţia Pensionarilor şi Vârstei a Treia a PNL

Tag-uri Nume: