30 septembrie 2022

PNL Sector 1: Realitatea din Primăria Sectorului 1: elevii Sectorului 1 încă mai învaţă în trei schimburi, iar Clotilde Armand refuză să le acorde bursele

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Consilierii locali PNL şi PSD Sector 1 au convocat, din nou, o şedinţă extraordinară, vineri, 16 septembrie, ora 12:00, pentru a dezbate proiectul de hotărâre privind aprobarea numărului şi cuantumului burselor de performanţă, de merit, de studiu şi de ajutor social pentru elevii de la cursurile cu frecvenţă din învăţământul preuniversitar de stat din Sectorul 1.

De asemenea, pentru prima dată în istoria administraţiei publice româneşti, PNL Sector 1 a iniţiat un proiect care recompensează olimpicii internaţionali.

Deşi proiectul de hotărâre a fost depus din luna august, Clotilde Armand a blocat în mod repetat introducerea acestuia pe ordinea de zi, încălcând constant legea şi refuzând să întocmească rapoartele de specialitate pentru a putea fi aprobat de Consiliul Local.

Subiectul burselor nu este prioritar pentru primarul Sectorului 1, lucru confirmat fără echivoc şi în Raportul de audit financiar al Curţii de Conturi a României nr. Ds.52/2022, la pct. 12:

„Cu ocazia prezentei verificări s-au constatat întârzieri la plata burselor elevilor din învăţământul preuniversitar de stat cu frecvenţă.”

După cum se poate observa, Clotilde Armand încearcă să facă ascuns raportul Curţii de Conturi prin tot felul de strategii de comunicare eşuate, considerând Raportul „recomandări de genul: să fie bine ca să nu fie rău” aşa cum a declarat pe Facebook. Îi reamintim că Decizia Curţii de Conturi o obligă să prezinte Consiliului Local o copie a Raportului de audit şi că respectarea legii nu este opţională!

De asemenea, din cauza incompetenţei administrative a primarului Sectorului 1, fiind incapabilă să finalizeze lucrările de modernizare şi să obţină toate avizele necesare pentru funcţionarea unităţilor de învăţământ, în Sectorul 1 se învaţă în continuare în 3 schimburi!

Referitor la investiţiile în educaţie, deşi Clotilde Armand se laudă cu investiţii majore în şcolile din sector, cifrele aferente plăţilor efectuate până la 31 august ne spun contrariul, doar 10% din suma alocată investiţiilor din şcoli a fost cheltuită.

PNL Sector 1 consideră educaţia prioritară în dezvoltarea unei comunităţi şi nu va tolera niciodată lipsa de respect a primarului faţă de elevii din comunitatea sectorului 1. Vă asigurăm în continuare de tot sprijinul pentru unităţile de învăţământ din Sector prin promovarea performanţei şi meritocraţiei!

Comunicat de presă – Partidul Naţional Liberal Sector 1