23 mai 2022

PNL Sector 1: Tot sectorul 1 este blocat, iar primarul refuză să respecte decizia Tribunalului Bucureşti

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Sebastian Burduja: „Consilierii PNL nu vor vota un buget ILEGAL”

O nouă săptămână, o nouă şedinţă de consiliu local la Sectorul 1. Deşi, faţă de precedenta şedinţă, au apărut elemente noi care confirmă că bugetul propus consilierilor locali ignoră decizia Tribunalului Bucureşti şi este evidentă necesitatea refacerii acestuia pentru a intra în legalitate, pentru primarul sectorului 1 legea pare să fie opţională. Proiectul de buget de pe ordinea de zi de astăzi este identic cu cel propus anterior, construit pe baza unei organigrame suspendate de Tribunalul Bucureşti. În consecinţă, consilierii PNL Sector 1 vor solicita scoaterea acestui punct de pe ordinea de zi, refacerea urgentă a proiectului de buget şi o dezbatere publică a noii forme.

Pe 14 aprilie, Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici (ANFP) a transmis un răspuns oficial la solicitarea formulată de consilierii PNL Sector 1, prin viceprimarul Ramona Porumb, cu privire la legalitatea proiectului de buget pentru 2021. ANFP, sub semnătura preşedintelui Liviu Mălureanu, confirmă că decizia instanţei este executorie de drept, fiind obligatorie revenirea la situaţia anterioară HCL-ului suspendat.

Astfel, girarea unui buget construit pe baza unei organigrame suspendate ar însemna încălcarea gravă a legii şi ar genera un blocaj fără precedent la nivelul administraţiei locale a sectorului 1.

PNL Sector a solicitat în repetate rânduri primarului Clotilde Armand şi aparatului administrativ al acesteia, inclusiv secretarului general Lavinia Ionescu, să respecte legea şi decizia Tribunalului Bucureşti, să ia toate măsurile necesare pentru revenirea la organigrama anterioară hotărârii de Consiliu Local şi să refacă de urgenţă proiectul de buget, în condiţii de legalitate.

Nu doar că nu s-a întâmplat niciunul dintre lucrurile solicitate, ba chiar, din informaţiile pe care le avem, primarul Clotilde Armand şi Lavinia Ionescu, secretarul general al Primăriei S1, ar fi mers la ANFP şi ar fi solicitat retragerea acelui răspuns şi redactarea unui nou document, care să transmită că decizia instanţei nu trebuie reflectată în buget. Se pare că aceleaşi presiuni sunt exercitate şi asupra Prefecturii Bucureşti, de unde se aşteaptă un punct de vedere propriu.

„Dacă aceste informaţii sunt reale, asistăm la abuzuri şi încălcări grave ale legii, rezultatele unui joc de orgoliu care periclitează activitatea Primăriei şi, implicit, viaţa tuturor locuitorilor din sector. Pentru noi, însă, contează mai puţin modul în care primarul Sectorului 1 îşi duce propriile războaie, ci respectarea legii şi stoparea haosului administrativ. Termenul pentru votarea bugetului se apropie. Este inacceptabil că din 30 martie, de când Tribunalul Bucureşti a emis decizia de suspendare a HCL 291/2020, primarul şi aparatul executiv nu au luat nicio măsură pentru a reveni în legalitate. De aproape trei săptămâni, primarul se încăpăţânează cu un proiect de buget ilegal, iar pentru PNL încălcarea legii este o linie roşie peste care nu vom trece niciodată. O somăm public să înceteze aceste scandaluri inutile şi să respecte decizia Tribunalului Bucureşti!

Consilierii PNL nu vor vota un buget ilegal şi vor solicita, încă o dată, retragerea proiectului de buget şi refacerea acestuia în deplin acord cu decizia instanţei şi cu punctul de vedere al ANFP. Vor vota ordinea de zi, precum şi câteva dintre proiectele importante pentru oamenii din Sectorul 1, dar nu vor accepta pentru nimeni şi nimic să încalce legea”, a declarat Sebastian Burduja, preşedinte PNL Sector 1.

Detalii despre răspunsul ANFP, neregulile sesizate de consilierii PNL Sector 1 şi apelurile publice făcute pentru intrarea în legalitate sunt disponibile aici:

Consilierii PNL au avut dreptate: dovada că proiectul de buget este ilegal

Consilierii PNL Sector 1 votează bugetul, cu o condiție nenegociabilă: să respecte legea!

PNL Sector 1: Asigurăm primarul de sprijinul nostru pentru a debloca Primăria Sectorului 1 și a evita încălcarea legii